Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna innkaller til krisemøte

 Partilederne i regjeringspartiene og samarbeidspartiene møttes til et nytt forhandlingsmøte om statsbudsjettet tirsdag klokken 8.30.

NYTT KRISEMØTE: Erna Solberg har kalt inn til nytt forhandlingsmøte om budsjettet på Statsministerens kontor. Her  Trine Skei Grande (v)og statsminister Erna Solberg og Knut Arild Hareide fra i sommer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYTT KRISEMØTE: Erna Solberg har kalt inn til nytt forhandlingsmøte om budsjettet på Statsministerens kontor. Her  Trine Skei Grande (v)og statsminister Erna Solberg og Knut Arild Hareide fra i sommer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet holdes på Statsministerens kontor, får NTB bekreftet.

Partitopper fra Høyre og Fremskrittspartiet møttes alene mandag kveld i statsministerboligen for å drøfte krisen. De satt sammen i nesten fire timer for å diskutere innspill og krav fra Venstre og Kristelig Folkeparti.

Det er klimaopplegget i budsjettet som volder størst hodebry, ikke minst regjeringens såkalte bilpakke.

Pakken innebærer noe skjerpede bensin- og dieselavgifter, men samtidig bompengekutt, økt pendlerfradrag og redusert årsavgift for fossilbiler.

Høyre skal ha lagt fram pakken sammen med Frp allerede før budsjettet kom for å unngå å måtte kjempe mot Frp og Venstre på to fronter i selve budsjettforhandlingene.

Men Venstre har stått hardt på at endringer i bilpakken er sentralt for å få ned norske klimautslipp.

Etter det NRK forstår, jobbet derfor Solberg mandag med å få regjeringskollega Frp med på å åpne pakken. Samtidig skal Høyre jobbe for å få Venstre til å fire på sine krav.

NTB har ikke selv fått bekreftet disse opplysningene. Frp har tidligere i forhandlingene avvist alle forsøk på å endre opplegget. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling