IKKE BARE IDYLL: Erna Solberg og Knut Arild Hareide hjemme hos sistnevntes foreldre. Hareide gir Solberg gode skussmål som statsminister, men ber henne droppe regjering med Siv Jensen til fordel for ham. Også med på bildet er Ernas ektemann Sindre og Hareides kona Lisa Marie. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
IKKE BARE IDYLL: Erna Solberg og Knut Arild Hareide hjemme hos sistnevntes foreldre. Hareide gir Solberg gode skussmål som statsminister, men ber henne droppe regjering med Siv Jensen til fordel for ham. Også med på bildet er Ernas ektemann Sindre og Hareides kona Lisa Marie. Foto: Eivind Senneset, DagbladetVis mer

Ernas valg

Erna innrømmer: - Regjering med KrF og Venstre ser vanskelig ut

Statsminister Solberg vil ikke at Høyre-folk gir taktiske stemmer til Venstre. Samtidig får hun beskjed av Knut Arild Hareide om å velge mellom ham og Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

BØMLO (Dagbladet): Erna Solberg aksepterer nå at det blir veldig vanskelig å samle borgerlig side til en firepartiregjering etter valget.

- Det er mulig å samarbeide på nytt. Men at det blir regjering med alle borgerlige partiene ser vanskelig ut slik signalene er nå, sier hun til Dagbladet.

Da er en ny Høyre/Frp-regjering det beste alternativet til Solberg. Men det betyr ikke at KrF og Venstre står på sidelinjen, forsikrer hun.

- Selv om det er to partier som har sittet i regjering, er det fire borgerlige partier som har styrt politikken. Slik vil det bli i neste periode også, dersom det blir borgerlig flertall en gang til.

Problemer

Signalene Erna Solberg mener gjør det vanskelig å forene borgerlig side i én regjering, kommer primært fra KrF. Kristenpartiet leker med tanken om å samarbeide med Arbeiderpartiet etter valget og har landsmøtevedtak på at de ikke vil i regjering med Frp.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn