Coronaberedskap og vaksiner:

Erna innrømmer: - Skjønnhetsfeil

Statsminister Erna Solberg (H) sier beredskapsplanene var basert på «en helt annen» type pandemi, og erkjenner at deler av beredskapen «åpenbart» ikke var godt nok forberedt. Raymond Johansen må foreløpig vente på enda flere vaksiner.

ERNA SOLBERG: Erna Solberg svarer på hennes tanker rundt boten hun mottok for brudd på smittevern i anledning hennes 60-årsdag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronakommisjonen legger i dag fram sin første rapport om hvordan landet var forberedt på, og håndterte, pandemien.

Statsminister Erna Solberg (H) erkjenner at ting ikke var helt på stell, men hun sier coronapandemien ikke var den samme type pandemi som landets beredskap var basert på.

- Åpenbart er det ting i pandemien som ikke var godt nok forberedt. Rett og slett fordi det kom en helt annen pandemi enn pandemiplanene våre var basert på. De var basert på svineinfluensaen og stortingsmeldingen som ble behandlet i 2012 og 2013 om pandemiberedskap som var veldig orientert mot den type influensapandemi vi hadde hatt, sier Solberg til Dagbladet.

- Skjønnhetsfeil

Statsministeren mener samtidig at regjeringen har håndtert pandemien godt, og hun ber nordmenn ta en titt utover landegrensa for en bekreftelse på det.

- Så har systemet fungert ganske godt, selv om det alltid er skjønnhetsfeil. Det er alltid forbedringspunkter og ting man kunne gjort annerledes. Vi valgte virkemidler som ikke fantes i et eneste europeisk lands pandemiplan, nemlig å stenge ned. Det kunne vi kanskje bare gjøre fordi det var utsikter til å få en vaksine om kanskje ett år - ikke fem år. Det har skjedd et stort skifte i verden på hvor raskt du kan få en vaksine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer