Erna jakter på skattebomber

Erna Solberg vil bruke pennen for å finne rødgrønne skattebomber. Nå lader hun våpnene med en fersk regjeringserklæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun har plassert dokumentet lett tilgjengelig i en tidsskriftholder på sitt nye kontor på Stortinget. Rødgrønne valgløfter, regjeringserklæring og et kommende statsbudsjett blir Solbergs skarpe ammunisjon. I går tok hun ladegrep.

-  Ammunisjonen vil ligge her og i statsbudsjettet, sier hun.

Skal hakke løs

Solberg har ingen tro på de rødgrønnes løfter om å ikke øke skattenivået over 2004-nivå.

-  Her fins skjulte skatteøkninger. Hvor store bombene blir er avhengig om de gjennomfører alt de lover. Dersom de gjør det, blir det skatteøkninger, sier hun.

Solberg gikk til valg på at både skattene og rentenivået ville øke dersom de rødgrønne vant.

-  Vi sa at det kunne bli skatteøkninger, høyere rente, og litt av hvert. Her ser det ut til å bli litt av hvert, sier hun.

Nå gleder hun seg til å hakke løs på de rødgrønne fra Stortinget. I går merket hun av med rød penn en setning der hun tror det kan ligge en skattebombe: «Vi vil finne beskatningsformer som gjør det vanskelig å unndra seg beskatning gjennom tilpasninger eller utflagging,» står det om regjeringens skattepolitikk.

SER RØDT: -  Her kan det ligge skattebomber, sier Høyre-leder Erna Solberg mens hun studerer de rødgrønnes regjeringserklæring. Foto: Kristin Svorte
SER RØDT: - Her kan det ligge skattebomber, sier Høyre-leder Erna Solberg mens hun studerer de rødgrønnes regjeringserklæring. Foto: Kristin Svorte Vis mer

-  Hva kan de her skatte mer? Det kan ikke være mye annet enn skatt på eiendom som ligger skjult her, sier hun.

-  Kristin må være stygg

Fra mandag kombinerer hennes erkemotstander Kristin Halvorsen partilederverv med sjefsstolen i Finansdepartementet.

En slik dobbeltrolle har Solberg tidligere sagt nei til. -  Jeg ble spurt noen ganger: Hvis jeg skulle skifte departement, hva ville jeg velge? Jeg sa at hvis jeg ikke ble statsminister, hadde jeg hatt mer lyst til å bli finansminister. Men ikke hvis jeg ble partileder, sier Solberg.

Hun spår at det kan bli bråk internt i regjeringen med Halvorsen som finansminister. -  Det er noe med det spillet som skjer i regjering. Der må en finansminister være litt stygg med alle for å sitte på pengene. Miksen mellom de to postene tror jeg er vanskelig, sier Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer