Erna krever svar fra regjeringen

Høyreleder Erna Solberg vil ha svar på om regjeringen «har pyntet på sannheten».

SANNHET:  Erna Solberg krever svar på om regjeringen har pyntet på sannheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SANNHET: Erna Solberg krever svar på om regjeringen har pyntet på sannheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Solberg reagerer sterkt på Dagbladets avsløringer i dag.

- Dersom regjeringen har pyntet på sannheten, om tilstanden hos de tjenestene som er ansvarlige for å ivareta Norges sikkerhet, er det veldig alvorlig, sier Solberg.

Partilederen mener det er oppsiktsvekkende at PST selv,  i den graderte versjonen av sin evalueringsrapport av 22. juli, har beskrevet sin egen budsjettsituasjon som «kritisk».  

- Dette er begrepsbruk som regjeringen ikke har formidlet til Stortinget. Alle statsetater har en anstrengt budsjettsituasjon, men «kritisk» betyr at de ikke greier å løse de oppgavene de er tillagt, sier Solberg og legger til: 

- Dersom regjeringen har sittet på informasjon om at budsjettsituasjonen for PST er kritisk og ikke har informert Stortinget, må vi se på om regjeringen har etterlevd sin informasjonsplikt til Stortinget.

 I parlamentarisk språkdrakt har begrepet «informasjonsplikt» en høyst spesiell klang, i forhold til at statsrådene og regjeringen plikter å gi Stortinget et sannferdig bilde.

- Vi må se på om regjeringen har oppfylt informasjonsplikten på et område der regjeringen sitter på et informasjonsmonopol, gjentar Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer