Erna kritiserer teaterstykke:
- Dere må ha ryggrad

Statsminister Erna Solberg ber folkene bak teaterstykket «Ways of seeing» om ikke å spekulere i hvem som står bak angrepene mot justisminister Tor Mikkel Waras bolig.

KRITISK: Erna Solberg presiserer at det er full kunstnerisk frihet, men at også teaterstykker har et ansvar for hvordan de kan gjøre det vanskeligere å være politiker i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: Erna Solberg presiserer at det er full kunstnerisk frihet, men at også teaterstykker har et ansvar for hvordan de kan gjøre det vanskeligere å være politiker i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i VG i går at regissør Pia Maria Roll i stykket «Ways of Seeing» sa at angrepene mot justisminister Tor Mikkel Waras bolig virker iscenesatt.

I teaterstykket filmes Waras bolig og sette inn i en jakt på «nettverkene som har interesse av å gjøre Norge til et mer rasistisk samfunn». I etterkant av teaterstykket er Waras bolig og omgivelsene rundt boligen utsatt for fem truende hendelser. Politiet har ingen mistenkte.

På spørsmål om Roll tror den, eller de, som står bak hendelsene er ute etter å mistenkeliggjøre de som står bak teaterforestillingen, var hun klokkeklar:

– Dette er ikke noe vil lurer på. Alt tyder jo på at det er det som skjer. Vi vet at det står i disse brevene at de må droppe anmeldelsen mot «Ways of Seeing». Og det står med skrivefeil, slik at det skal se ut som at det er en innvandrer som har gjort det. For oss er det helt åpenbart at det er iscenesatt, men av hvem kan vi ikke vite, sa Pia Maria Roll til VG.

Erna etterlyser ryggrad

I dag holdt Høyre-ledelsen med statsminister Erna Solberg i spissen pressekonferanse i forkant av landsmøtet til helgen. Der sa Solberg at spekulasjonene til Roll er noe hun reagerer på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.