- Erna må gå av!

Lan Marie Berg er krystallklar: Høyre-lederen og utenriksministeren må begge ta sin hatt å gå av snarest. Om ikke annet, så bør de gjøre det for å skåne det norske demokratiet, forklarer Berg.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): MDG-topp Lan Marie Berg er klar i sin dom.

- Både Erna Solberg og Anniken Huitfeldt bør gå av. Det er to saker som er forskjellige, men sakene deler følgende trekk: Både Solberg og Huitfeldt sier begge at de ikke visste, men likevel hadde de det fulle ansvaret selv, sier Berg til Dagbladet.

- De må gå?

- Ja, det mener jeg er det riktige. Man tar ikke ansvar ved å bli sittende, sier hun.

BER ERNA GÅ AV: MDG-topp Lan Marie Berg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BER ERNA GÅ AV: MDG-topp Lan Marie Berg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Tilliten til demokratiet

Lan Marie Berg understreker at hun ikke kan bestemme hvem Høyre velger som sin leder, men at denne saken handler om noe større.

Dette handler om demokratiet vårt, ifølge Berg.

- Det er tilliten til demokratiet og Stortinget som står på spill. Hvis velgerne ser at det ikke får noen konsekvenser når politikere gjør slike feil, når politikerne har ansvaret men ikke tar ansvar, så er det ille. Derfor bør Erna Solberg og Anniken Huitfeldt gå.

Holdes i nakken

MDG går nå inn i Kontroll- og konstitusjonskomiteen for å behandle habilitetsskandalene og Berg lover at partiet kommer til å være tydelig.

- Vi må holde Ap og Høyre i nakken. Vi ser at de to beskytter hverandre litt i denne saken, de er tamme i kritikken. Slik kan vi ikke ha det, sier hun.

Hun varsler at partiet kommer til å kjempe for langt tydeligere regler.

- Vi må ha et bedre og strammere regelverk rundt habilitet og aksjer. Mange jeg snakket med i valgkampen, særlig unge, sa at det ikke spilte noen rolle hvem de stemte på, de sa at politikerne var helt like og bare passet på hverandre. Sånn kan vi ikke ha det, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer