Ordfører Rune Rafaelsen

- Erna må gripe inn, Frode skal hjem!

Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger krever nå at statsminister Erna Solberg og norske myndigheter gjør det de kan for å få spionsiktede Frode Berg hjem fra Moskva.

KREVER HANDLING: Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger krever nå at statsminister Erna Solberg griper personlig inn, og gjør det hun kan for å få Frode Berg hjem til Norge. - Vi i Kirkenes vil ha Frode hjem, og slår ring om ham og hans familie, sier Rafaelsen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KREVER HANDLING: Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger krever nå at statsminister Erna Solberg griper personlig inn, og gjør det hun kan for å få Frode Berg hjem til Norge. - Vi i Kirkenes vil ha Frode hjem, og slår ring om ham og hans familie, sier Rafaelsen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Forsvarsdepartementet (FD) opplyser følgende i ettermiddag:

- Vi kommenterer aldri denne typen spørsmål, heller ikke hvem som arbeider eller har arbeidet for E-tjenesten, sier departementets pressevakt Lars Gjemble til Dagbladet.

FD understreker videre at Frode Berg-saken behandles som en konsulær sak av Utenriksdepartementet.

KIRKENES (Dagbladet): - Nå må det bli slutt med dette vrøvlet om at Frode Berg-saken er en konsulær sak.

- Frode Berg-saken er ikke noe annet enn politikk. Norske myndigheter må gjøre alt som er i deres makt, for å få Frode hjem til Kirkenes, sier ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Kirkenes.

For Rafaelsen og innbyggerne i byen på grensa til Russland, er det en ting som er viktig:

- Norske myndigheter må snarest mulig få Frode hjem. Vi er bekymret for om han overlever oppholdet i det russiske fengselet, sier Rafaelsen.

Berg har sittet fengslet i Moskva siden 5. desember i fjor, da han ble arrestert på gata utenfor hotellet sitt og siktet for spionasje av det russiske sikkerhetspolitiet.

Støtter Frode Berg

Ordføreren er klar på at det har ingen betydning for lokalsamfunnet om Frode Berg har utvist sviktende vurdering da han reiste til Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer