Passkontroll-bråket:

- Erna må på banen. Vi kan ikke leve med uro rundt politiet, satt i gang av Anundsen selv, som kan føre til stengt grensekontroll

Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringssjefen må gripe inn.

MENER STATSMINISTEREN MÅ GRIPE INN: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er i hardt vær etter passkontroll-bråket. Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum mener Erna Solberg nå må komme på banen. FOTO: JAN T. ESPEDAL.  
MENER STATSMINISTEREN MÅ GRIPE INN: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er i hardt vær etter passkontroll-bråket. Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum mener Erna Solberg nå må komme på banen. FOTO: JAN T. ESPEDAL.   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - At en statsråd anklager ansatte for å gjøre en dårlig jobb for å sette seg selv i et godt lys, er helt uholdbart. Vi har en situasjon helt ute av kontroll, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Tidligere i dag skrev Dagbladet at Audun Martinsen, hovedvernombudet ved passkontrollen ved Gardermoen, vil stenge hele passkontrollen midlertidig fordi han mener arbeidssituasjonen nå er farlig for kontrollørene.

- Vi har sendt varsel om stansing, fordi vi nå vurderer at de ansattes helsesituasjon nå er så prekær på grunn av stress og overbelastning, at vi mener arbeidsmiljølovens § 6-3 om verneombudets rett til å stanse farlig arbeid kommer til anvendelse, uttalte Martinsen til Dagbladet.

Klokka 17.00 møtte justisminister Anders Anundsen (Frp) og politimesteren i Øst politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, pressen på Gardermoen.

- Om den akutte situasjonen er vi enige om at det er politimesterens ansvar for å håndtere den, sa Anders Anundsen om møte mellom han, politimesteren og en rekke andre aktører.

Lav politibemanning

I sommer var køen ved passkontrollen på Gardermoen den mest omtalte i Norge. Passkøene var ved flere anledninger flere timer lange, på grunn av lav politibemanning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer