Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna må rydde opp i asylbråket

Statsminister Erna Solberg (H) går nå inn i de fastslåste forhandlingene mellom regjeringen og samarbeidspartiene.

TAR GREP: Helt siden Høyre/frp-regjeringen ble enige med støttepartiene Venstre og KrF om en samarbeidsavtale som sikret regjeringens parlamentariske grunnlag i Stortinget, har partene forhandlet for å konkretisere asylpolitikken. Tross av partene har nærmet seg hverandre, lykkes de ikke å bli enige. Nå kobles statsminister Erna Solberg (H) inn. Foto Jacques Hvistendahl  / Dagbladet .
TAR GREP: Helt siden Høyre/frp-regjeringen ble enige med støttepartiene Venstre og KrF om en samarbeidsavtale som sikret regjeringens parlamentariske grunnlag i Stortinget, har partene forhandlet for å konkretisere asylpolitikken. Tross av partene har nærmet seg hverandre, lykkes de ikke å bli enige. Nå kobles statsminister Erna Solberg (H) inn. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) har nå engasjert seg i asylforhandlingene mellom Høyre/Frp og Venstre og KrF.

Det bekrefter hun overfor NTB nå i formiddag.

Statsministerens kontor ble koblet inn da det planlagte forhandlingsmøtet på Stortinget mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiene Venstre og KrF brått og uventet ble avlyst torsdag kveld.

- Jeg har vært med i noen samtaler om hvordan forstår vi samarbeid. Det er viktig. Og det er jo mitt ansvar som statsminister: Hvordan forstår vi denne avtalen, og hvordan sørger vi for at regjeringen følger det som er enigheten på Stortinget, sier Erna Solberg til NTB.

Torsdag kveld var det rigget til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget. Etter et siste forhandlingsmøte skulle de fire samarbeidspartiene etter planen presentere hver sine seire etter uker på overtid med forhandlinger om innvandrings- og asylpolitikken.

Slik gikk det ikke.

Floken handler om hvor mye avtalen skal binde opp regjeringens innvandrings- og asylpolitikk de neste fire årene.

Frp vil ha frihet til å utforme ny politikk, Venstre og KrF stritter imot.

Hele Norges coronakart