Erna mener Listhaug ikke kan klandres for drapstruslene mot Støre og Hareide

Statsministeren sier hun er uenig i Listhaugs beskrivelse av norsk politikk som en barnehage, og ser ingen problemer med at landet nå får en straffedømt justisminister.

STRAFFEDØMT: Statsminister Erna Solberg svarer på spørsmål om Per Sandberg som ny justisminister. Video: Emilie Rydning / Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsdebatten over Listhaugs avskjed ble en tøff affære, hvor Erna Solberg avsluttet det hele med å refse opposisjonen.

Tidligere i dag fikk Dagbladet bekreftet fra kilder i Arbeiderpartiet at de oppfatter at det skal ha blitt rettet drapstrusler mot Jonas Gahr Støre.

Den direkte årsaken, er etter det Dagbladet erfarer, Sylvi Listhaug angrep mot Støre, og de særdeles ampre angrepene i kommentarfeltene i sosiale medier mot Ap-lederen, som har fått PST til å reagere.

Dagbladet skrev tidligere i dag at også KrF-leder Knut Arild Hareide har mottatt drapstrusler.

Dagbladet har spurt Sylvi Listhaug, gjennom hennes nå avgåtte rådgiver Espen Teigen, om hun gjennom sin krasse ordbruk tar noe av ansvaret for drapstruslene mot Støre og Hareide. Den tidligere justisministeren har ikke besvart spørsmålet, men også Listhaug har hatt politibeskyttelse i over to år.

- Ikke Sylvis ansvar

Statsminister Erna Solberg mener ikke Listhaug har noe ansvar for drapstruslene.

- Jeg har selv fått drapstrusler, og flere mennesker er blitt dømt for dem, og jeg kommer aldri til å pålegge noen andre ansvaret for de truslene jeg har fått, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer