Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna mener Listhaug ikke kan klandres for drapstruslene mot Støre og Hareide

Statsministeren sier hun er uenig i Listhaugs beskrivelse av norsk politikk som en barnehage, og ser ingen problemer med at landet nå får en straffedømt justisminister.

STRAFFEDØMT: Statsminister Erna Solberg svarer på spørsmål om Per Sandberg som ny justisminister. Video: Emilie Rydning / Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsdebatten over Listhaugs avskjed ble en tøff affære, hvor Erna Solberg avsluttet det hele med å refse opposisjonen.

Tidligere i dag fikk Dagbladet bekreftet fra kilder i Arbeiderpartiet at de oppfatter at det skal ha blitt rettet drapstrusler mot Jonas Gahr Støre.

Den direkte årsaken, er etter det Dagbladet erfarer, Sylvi Listhaug angrep mot Støre, og de særdeles ampre angrepene i kommentarfeltene i sosiale medier mot Ap-lederen, som har fått PST til å reagere.

- VI TRENGER VOKSNE FOLK I POLITIKKEN: Sylvi Listhaug har gått som justisminister, og her er folkets avskjed. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Dagbladet skrev tidligere i dag at også KrF-leder Knut Arild Hareide har mottatt drapstrusler.

Dagbladet har spurt Sylvi Listhaug, gjennom hennes nå avgåtte rådgiver Espen Teigen, om hun gjennom sin krasse ordbruk tar noe av ansvaret for drapstruslene mot Støre og Hareide. Den tidligere justisministeren har ikke besvart spørsmålet, men også Listhaug har hatt politibeskyttelse i over to år.

- Ikke Sylvis ansvar

Statsminister Erna Solberg mener ikke Listhaug har noe ansvar for drapstruslene.

- Jeg har selv fått drapstrusler, og flere mennesker er blitt dømt for dem, og jeg kommer aldri til å pålegge noen andre ansvaret for de truslene jeg har fått, sier Solberg.

- IKKE ET OFFER: Audun Lysbakken var en av de som diskuterte Listhaug-saken på talerstolen i Stortinget, og sa klart og tydelig at Listhaug har laget denne situasjonen for seg selv. Video: NTB Scanpix Vis mer

Listhaug gikk av som statsråd tirsdag morgen etter det hun beskrev som «en barnehage» og «en heksejakt». Hun kalte også KrF et parti «uten ryggrad» og Støre «uskikket» til å være statsminister. Ifølge Listhaug mente også at «ytringsfriheten knebles».

Erna Solberg sier hun ikke er enig i Listhaugs utspill og kommer med en advarende pekefinger til den nå avgåtte justisministeren.

- Nei, jeg mener ikke det har vært en barnehage den siste tida. En statsråd skal være klar over at man representerer tre partier, og det grunnlaget de tre partiene har. Man er ikke bare seg selv, eller en representant for et parti - vi sitter og forvalter en felles plattform.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!