Erna mener norsk flyktningdebatt er unyansert

Mener den mangler bredere perspektiver.

VIKTIGE MØTER: Statsminister Erna Solberg mener den norske debatten om flyktningkrisa er for unyansert. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix
VIKTIGE MØTER: Statsminister Erna Solberg mener den norske debatten om flyktningkrisa er for unyansert. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Norges statsminister, Erna Solberg, er sammen med utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøminister Tina Sundtoft i FNs hovedkvarter under åpningen av verdensorganisasjonens generalforsamling i New York.

Hit kommer også USAs president Barack Obama, Russlands president, Vladimir Putin, Kinas president Xi Jinping og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, de nærmeste dagene - foruten en rekke andre statsledere og celebriteter fra alle deler av verden.

Smilende kommer de tre norske statsrådene ruslende i den skarpe septembersola for å høre pave Frans holde tale. Selv kommer Solberg fra en norsk valgkamp der flyktningkrisa ble altoverskyggende.

- Jeg har jobbet så mye med disse spørsmålene i mange år at det gir meg ikke noe nytt perspektiv å komme hit. Det er ikke noe nytt at det er flyktninger i veldig mange land. Men det er viktig å diskutere årsakene og finne løsninger. Nå er det både en flyktningstrøm fra voldelig konflikt, men det er også en migrasjonsstrøm på bakgrunn av for dårlig økonomisk utvikling i mange land. Vårt asylinstitutt er ikke formet for å klare denne typen utfordringer framover, sier Solberg til Dagbladet mens hun står med alle FN-landenes flagg blafrende i bakgrunnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer