MAKTKAMP: De kjemper om makta i Bergen, til venstre byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H), og Aps kandidat til jobben, Harald Schjelderup. Ap mener byen trenger ny kurs og bedre styring etter en periode med mye rot i byrådet, mens Høyre frykter rot dersom Ap skal styre sammen med SV og Miljøpartiet de Grønne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MAKTKAMP: De kjemper om makta i Bergen, til venstre byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H), og Aps kandidat til jobben, Harald Schjelderup. Ap mener byen trenger ny kurs og bedre styring etter en periode med mye rot i byrådet, mens Høyre frykter rot dersom Ap skal styre sammen med SV og Miljøpartiet de Grønne. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Erna og Jonas i nervekrig om de store byene

Martin Smith-Sivertsen (H) og Harald Schjelderup (Ap) slåss om å styre Bergen. Men kampen om storbyene Oslo og Bergen handler også om hvem som skal styre landet i 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Bergen (Dagbladet): Derfor setter Høyre alt inn på å beholde makta i Oslo og Bergen. Per i dag tyder meningsmålinger på et maktskifte i Bergen, mens det i Oslo ser ut til å bli en thriller helt til valgnatta.

For Ap er målet med kommunevalget flest mulig Ap-ordførere, men først og fremst makt i flest mulig storbyer. Det er også veien til regjeringsmakt i 2017, slo Ap-landsmøtet fast.

- Makt i storbyene er også viktig for oss, og Høyre har tradisjon for å være sterke i mange store byer. Jeg ville ikke tatt for gitt at det blir noe skifte i Bergen. Veldig mange velgere sitter på gjerdet, så nå handler det om å mobilisere og få ut det politiske budskapet. Høyre har stort potensiale, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn