Erna og Jonas i nervekrig om de store byene

Martin Smith-Sivertsen (H) og Harald Schjelderup (Ap) slåss om å styre Bergen. Men kampen om storbyene Oslo og Bergen handler også om hvem som skal styre landet i 2017.

MAKTKAMP: De kjemper om makta i Bergen, til venstre byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H), og Aps kandidat til jobben, Harald Schjelderup. Ap mener byen trenger ny kurs og bedre styring etter en periode med mye rot i byrådet, mens Høyre frykter rot dersom Ap skal styre sammen med SV og Miljøpartiet de Grønne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MAKTKAMP: De kjemper om makta i Bergen, til venstre byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H), og Aps kandidat til jobben, Harald Schjelderup. Ap mener byen trenger ny kurs og bedre styring etter en periode med mye rot i byrådet, mens Høyre frykter rot dersom Ap skal styre sammen med SV og Miljøpartiet de Grønne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergen (Dagbladet): Derfor setter Høyre alt inn på å beholde makta i Oslo og Bergen. Per i dag tyder meningsmålinger på et maktskifte i Bergen, mens det i Oslo ser ut til å bli en thriller helt til valgnatta.

For Ap er målet med kommunevalget flest mulig Ap-ordførere, men først og fremst makt i flest mulig storbyer. Det er også veien til regjeringsmakt i 2017, slo Ap-landsmøtet fast.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.