Erna og Norge utsatt for «invasjon» etter appell fra talkshow-stjerne

«La oss invadere Norge».

APPELL: I en Youtube-video ber Stephen Colbert alle sende en Twitter-melding til Erna Solberg for å be henne øke bidraget til verdensomspennende utdanningstiltak. Foto: Youtube
APPELL: I en Youtube-video ber Stephen Colbert alle sende en Twitter-melding til Erna Solberg for å be henne øke bidraget til verdensomspennende utdanningstiltak. Foto: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I disse dager er hele det politiske Norge samlet i Arendal for å diskutere nøkkelsaker inn mot kommunevalget i september, og sent mandag kveld var det partilederdebatt der statsminister Erna Solberg naturligvis deltok.

Likevel er det neppe nevnte debatt som kommer til å prege statsministerens Twitter-konto når hun våkner tirsdag morgen. Det har talkshow-verten Stephen Colbert effektivt sørget for.

Appell Mannen som tar over «The Late Show» etter legenden David Letterman la mandag kveld norsk tid ut en video på TV-programmets youtube-kanal der han kom med en oppfordring til alle de som følger showet.

Invader Norge ved hjelp av Twitter.

Bakgrunnen for appellen er Global Citizen Project, et internasjonal organisasjon som jo blant annet jobber for at verdens befolkning skal få bedre utdanning.

På organisasjonens hjemmesider er en lignende appell: «Si til Norge at de skal øke midlene de bruker til å fremme utdanning, og hjelp millioner av jenter til å få sjansen til å gå på skolen».

Gjennom natten ble det sendt flere Twitter-meldinger i minuttet til den norske statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.