- Erna og Siv bommer totalt på KrFs hjertesaker

KrFU mener regjeringen undervurderer KrF og misforstår partiets sosiale profil.

ETT ÅR: Erna Solberg og Siv Jensen mener KrF ligger nærmere de blå enn Ap. Lederen av Kristelig Folkepartis Unddom, Emil André Erstad, er provosert, og mener partilederne har misforstått og undervurdert KrFs profil. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ETT ÅR: Erna Solberg og Siv Jensen mener KrF ligger nærmere de blå enn Ap. Lederen av Kristelig Folkepartis Unddom, Emil André Erstad, er provosert, og mener partilederne har misforstått og undervurdert KrFs profil. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg sier til Dagbladet at KrF og Venstre står nærmere Høyre ideologisk enn Arbeiderpartiet, og ramser opp saker som individuell frihet, valgfrihet for familiene og forståelsen av frivillighetens viktige rolle i samfunnet.

Det reagerer KrFU på.

 - Langt fra KrFs hjerte - Jeg mener Erna undervurderer hvor viktig det sosiale engasjementet er for KrF, både i Norge og internasjonalt. Det viser hun også i sitt første skikkelige statsbudsjett der regjeringen kutter til fattige barnefamilier, uføre og i bistandsprosenten. Det er så langt fra KrFs sosiale hjerte man kan komme, sier KrFU-leder Emil André Erstad. 

- Hvis regjeringen tror at KrF er fornøyd så lenge man får gjennomslag på reservasjonsrett, KRLE-faget og kontantstøtte, må de tro om igjen. Ved fremleggelsen av et veldig dårlig statsbudsjett ser det likevel ut til at Erna og Siv har bommet totalt på hva som er våre viktigste kjernesaker, sier Erstad.

Alvorlige kutt Noe av det KrFU-lederen reagerer mest på med regjeringens forslag til statsbudsjett, er at Frp og Høyre ikke en gang ser ut til å levere på å det de fire samarbeidpartiene er enige om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer