Erna og Siv feiret hundre dager i regjering

La fram skryteliste på 84 punkt - men varsler at de tyngste reformene gjenstår. Siv Jensen mener Frp ikke har gått i SV-fella.

100 LYS: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen feiret hundredagersjubileum på hotellet sitt under World Economics Forum i Sveits i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
100 LYS: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen feiret hundredagersjubileum på hotellet sitt under World Economics Forum i Sveits i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): I dag runder Solberg-regjeringen 100 dager. Det markerte de klokka 08 i dag tidlig på hotell Sunstar Park i Davos, med hjemmebakt kake og ballonger.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen blåste ut lysene på kaka, og presenterte lista over de 84 sakene de er mest fornøyd med i regjering så langt. Der godt fornøyd med tida i regjering så langt.

- Vi leverer - Jeg mener vi har kommet godt i gang og har levert mye. Mange av de store reformene vi har lovet, vil ta tid, men vi har likevel lagt fram en lang liste over saker vi har fulgt opp, som både vi og Frp mener viktige gjøre endringer på. Dette vil styrke konkurransekraften, bygge landet og gi et velferdsløft til syke og eldre. Tiltakene vi har prioritert er i tråd med våre to partiers valgkampbudskap.

- Vi har lagt mye vekt på tiltak som bidrar til mer konkurransekraft, vi har gjort det mer lønnsomt å arbeide, vi bygger infrastruktur raskere, trapper opp investeingen i vei og jernbane, har satset på kunnskap og videreutdanning for lærere og gjeninnført at rus og psykisk helse skal prioriteres sterkere samtidig som har økt bevilgningene til helse total sett. De siste årene preget av lite nytenkning. Vi gikk til valg på nye ideer og å fornye Norge. Denne oversikt viser at det er mulig å prioritere bedre og gjøre ting på nye måter, sier Erna Solberg

- Jeg mener at denne regjeringen leverer på det vi gikk til valg på. Den politiske plattformen inneholder både viktige saker for Frp og for Høyre. Vi gikk til valg på gjøre noe med kriminalitet og samferdselspoltitikk, og vi leverer på det hver dag. Vi har forenklet og forbedret Norge, vi har større tillit til enkeltmennesker i deres liv og det leverer vi også på. Vi har gått til valg på å få skatte- og avgiftstrykket ned, og det er vi meget godt i gang med. Men vi vet at vi må levere, og kan ikke bli late og tilbakelente. Jeg håper at folk ser at vi gjør det vi sa vi skulle gjøre, og at de ser at noe av det vi ønsker å gjøre, tar litt lengre tid. De store reformene kommer til å bety en stor forskjell for de som blir berørt, og er verdt å vente på.
 
Begge forsikrer at samarbeidet i regjeirng fungerer godt.

Varsler reformer Men flere av de viktigste valgløftene gjenstår.

- Vi har ting vi skal gjøre innen samferdsel, vi skal blant annet etablere et velselskap. Det kommer ting innenfor utdanningssystemet, forskningsarbeidet, vi har satt i gang en gjennomgang av utdanningsinstitusjonene for mer innovasjonskraft og mer forskning. Innenfor sykehussektoren kommer noen store rerformer, sier Solberg.

- Frp gleder seg til levere på eldreomsorg. Vi gjorde litt i budsjettet for inneværende år, vi vil styrke omsorgsboliger og sykehjem for en god og fullverdig eldreomsorg. Vi venter også på at justisministeren skal bli ferdig med det tunge arbeidet å stramme inn i asyl- og innvandringspolitikken.

Frp har rast på flere meningsmålinger. Har dere gått i SV-fella?

- Nei, vi har ikke gått i SV-fella. Våre statsråder har vært veldig synlige og tydelige. På en måte er nok disse målingene et utslag for utålmodighet, velgerne forventer enda mer, sier Siv Jensen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer