Erna og Siv fosser fra

H/Frp: 94 på Stortinget. Regjeringspartiene: 58. Sp under sperregrensen.

 ØKER:  Siv Jensen og Erna Solberg har et markant grep om velgerne i fersk menignsmåling. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
ØKER: Siv Jensen og Erna Solberg har et markant grep om velgerne i fersk menignsmåling. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bølgedalen blir enda dypere for statsminister Jens Stoltenberg og regjeringskameratene på VGs partibarometer for januar.

Nå er det bare 35 prosent av velgerne som svarer at de vil stemme på Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti eller Senterpartiet.

Ved valget høsten 2009 fikk Arbeiderpartiet 35,4 prosent av stemmene aleine.

Ribbet Sp Senterpartiet står ribbet i den siste målingen. 

Med 3,7 prosent velgeroppslutning er Sp under sperregrensen på 4,0 prosent, og ville mistet 10 av partiets stortingsrepresentanter dersom målingen fra InFact hadde vært et valgresultat i dag.

De tre regjeringspartiene ville bare fått 58 representanter, mens Høyre og Fremskrittspartiet ville hatt 94 representanter aleine.

Sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti ville H og Frp hatt kontroll med 110 av de 165 representantene på Stortinget.

Frp er landets største partiet i den ferske målingen med 27,4 prosent velgeroppslutning - foran Arbeiderpartiet 26,3 og Høyre 24,7 prosent.

Svekket av enkeltsaker Partisekretær Raymond Johansen finner litt trøst i at Arbeiderpartiet går fram i forhold til desember-målingen:

- En del av grunnen til regjeringens tall er at det har vært veldig mye fokus på enkeltsaker og mindre fokus på retningen av Norge. Over 50 prosent er positive til retningen på Norge, men det greier vi ikke å profittere nok på, sier Johansen til VG.

-Byråkratene styrer Valgforsker Frank Aarebrot mener forklaringen ligger i «klossete og umusikalsk» opptreden i sakene om sykehusbråket, Hardangermastene og Maria Amelie.

- Året 2010 var et år dominert av regjeringens egne selvforskyldte problemer.

- Den skaper inntrykk av at det er byråkratene som styrer dette landet, og folk som stemmer til venstre vil tradisjonelt ha sterke politikere, sier Aarebrot til VG.

Her er tallene fra InFacts januarmåling (desember i parentes):
Ap  26,3 prosent (25,7)
Frp  27,4 (25,1)
H     24,7 (27,1)
KrF   4,2 (4,0)
V     4,6 (4,4)
SV   5,8 (6,7)
Sp   3,7 (4,6)
Rødt 1,6 (1,4)
Andre 1,5 (1,0).

 TUNGT PÅ HJEMMEBANE: Statsminister Jens Stoltenberg på pressetreffet etter plenumssesjonen under det nordisk baltiske statsministermøtet i London torsdag ettermiddag. Tilbake i Norge møter han deprimerende velgeroppslutning.
FOTO: MARK EARTHY, SCANPIX.
TUNGT PÅ HJEMMEBANE: Statsminister Jens Stoltenberg på pressetreffet etter plenumssesjonen under det nordisk baltiske statsministermøtet i London torsdag ettermiddag. Tilbake i Norge møter han deprimerende velgeroppslutning. FOTO: MARK EARTHY, SCANPIX. Vis mer