Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna og Siv går mot rent flertall

Høyre og Frp nærmer seg makten i ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Frp mangler bare et par prosentpoeng på rent flertall i en ny meningsmåling.

De to partiene får til sammen 45,5 prosent oppslutning i aprilmålingen Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Høyre går fram 1,4 prosentpoeng, til 17,8 prosent. Frp går mest fram og er størst i målingen. Partiet får en oppslutning på 27,7 poeng, en oppgang på 1,6 prosentpoeng.

- Slike tall gir oss god inspirasjon til den lange valgkampen fram til stortingsvalget neste høst, sier Frp-formann Siv Jensen.

Ap faller 1,7 prosentpoeng, til 25,3 prosent. SV har en svak framgang, og går opp 0,2 prosentpoeng til 5,9 prosents oppslutning.

Valgforsker Frank Aarebrot mener makten er innenfor rekkevidde for Frp og Høyre, som hadde manglet bare seks mandater på rent flertall om det var valg i dag.

- Hvis ikke Ap og SV makter å snu velgerflukten til høyre, kan det bli et vesentlig bidrag til et maktskifte ved valget neste høst, sier Aarebrot.

Oppslutningen for de øvrige partiene: Rødt 1,9 (-0,7), Sp 5,7 (+0,3), V 8,4 (-0,3) og KrF 7,1 (ingen endring).

STØTTES AV FOLKET: Siv Jensen og Erna Solberg får oppslutning hos stadig flere velgere. Nå er de bare et par prosentpoeng unna å ha rent flertall. Foto: Scanpix
STØTTES AV FOLKET: Siv Jensen og Erna Solberg får oppslutning hos stadig flere velgere. Nå er de bare et par prosentpoeng unna å ha rent flertall. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!