Erna og Siv gir nær dobbelt så mye skattelette til menn som kvinner

SV: - Erna flytter makt og penger fra kvinner til menn

TAR KAKA: Når finansminister Siv jensen (Frp) og Erna Solberg (H) deler ut skatteletter, er det menn som stikker av med de største kakestykkene. SV mener regjeringen flytter makt og penger fra menn til kvinner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAR KAKA: Når finansminister Siv jensen (Frp) og Erna Solberg (H) deler ut skatteletter, er det menn som stikker av med de største kakestykkene. SV mener regjeringen flytter makt og penger fra menn til kvinner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tall SV har innhentet fra Finansdepartementet viser at regjeringens foreslåtte kutt i formuesskatten i snitt letter norske menns skattebyrde med 1200 kroner - for kvinner betyr kuttet mindre: i snitt 670 kroner mer å rutte med.

Totalt vil skattekuttene Høyre/Frp-regjeringen foreslår, medføre at menn får en gjennomsnittlig skattelette på 2000 kroner, mens kvinner i snitt må betale 1300 kroner mindre.

- Dette er en omfordelingsregjering. Den omfordeler store summer penger og makt fra kvinner til menn, sier SVs Snorre Valen til Dagbladet. - Mannsregjering Isolert for dem som faktisk betaler formuesskatt, medfører regjeringens forslag at menn får et kutt i formuesskatten på 9000 kroner (9800 med alle skatteendringer), mens kvinner i snitt må betale 4600 kroner (5300 med alle skatteendringer).   Valen, som sitter i Stortings finanskomité for SV, mener fordelingen avslører at Høyre/Frp-regjeringen er en «manneregjeringen».

- Det nytter ikke at vi har kvinnelig statsminister og finansminister, for dette er en regjering for menn. Man gir menn store skattekutt, som skal finansieres av kutt i overgangsstønaden og andre velferdsgoder som kvinner nyter godt av. Det har vi ganske harde tall på nå.    - Kuttet i overgangsstønaden får jo ikke effekt på 2015-budsjettet, så det finansierer vel ikke skattelettene som er ment å trå i kraft allerede neste år?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer