SE LIVE: Erna Solberg møter i Stortinget. Følg erklæringen og debatten live. Video: stortinget/Emilie Rydning. Reportere: Mats Rønning og Geir Ramnefjell. Vis mer Vis mer

Erna og Siv i forsetet på Stortinget:
- Kan bli en gjentagende vits

Flere la merke til at både statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen fikk ekstra fine plasser i dag.

EKSTRA PLASSER: Statsminister Erna Solberg leverte sin regjeringserklæring for Stortinget i dag. Her sammen med finansminister Siv Jensen. De to mektigste kvinnene i landet fikk ekstra fine plasser i dag - fordi regjeringen har blitt så stor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
EKSTRA PLASSER: Statsminister Erna Solberg leverte sin regjeringserklæring for Stortinget i dag. Her sammen med finansminister Siv Jensen. De to mektigste kvinnene i landet fikk ekstra fine plasser i dag - fordi regjeringen har blitt så stor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Erna Solberg legger fra den nye regjeringserklæringen for Stortinget i dag.

Den høytidelige seansen er også første gang de nye statsrådene, Ingvil Smines Tybring-Gjedde, Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein møter i Stortinget som en del av regjeringen.

Men flere bet seg merke i at både statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen fikk ekstra fine plasser i år. De sitter nemlig litt foran alle de andre.

Hvorfor?

- Erna og Siv rykket fram

Erna Solberg har utvidet regjeringen til å bli rekordstor med 22 statsråder - og det er rett og slett ikke plass i stortingssalen, uten litt kreativitet.

Audun Lysbakken sa til Dagbladets Mats Rønning etter Solbergs tale at han bet seg merke i de nye plassene.

- Jeg er veldig begeistret over ommøbleringen av stortingssalen, sa Lysbakken ironisk.

- Det er blitt så utrolig mange statsråder at Erna og Siv har rykket fram, mens KrF og Venstre satt rett bak.

- Det er et godt bilde på regjeringen der Frp og Høyre sitter i framsetet, mens KrF og Venstre sitter bak, sa Lysbakken.

- Gjentagende vits

Også politisk redaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell, bet seg merke i de nye plassene.

- KrF og Venstre blir sittende i skyggen her, sa en lattermild Ramnefjell.

- De blir nesten som baksetesjåfører, som hvisker noen tips framover. Det var nesten litt for talende. Her lurer jeg på om de må ta noen grei. Det kan bli en gjentagende vits som blir litt for enkel for opposisjonen, sier Ramnefjell.

Statsminister Solberg har tidligere svart på kritikken om at regjeringen selv eser ut, mens de selv ønsker å slanke offentlig sektor.

Solberg sa til sitt forsvar da regjeringen ble presentert at hun har redusert antall departementer med to siden den rødgrønne regjeringen, men satt inn ekstra statsråder på områder der det trengs ekstra oppfølging.