- Erna og Siv må søke samarbeid med Jonas

- Det haster med forlik om skatt, kommunereform og oljepengebruk, sier Virke-sjef Vibeke Madsen.

BREDE FORLIK: Næringslivet trenger stabile rammebetingelser som står seg uavhengig av skiftende politiske flertall. Derfor må regjeringen søke forlik om skatt, oljepengebruk og kommunestruktur med Ap, mener Virke-sjef Vibeke Madsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BREDE FORLIK: Næringslivet trenger stabile rammebetingelser som står seg uavhengig av skiftende politiske flertall. Derfor må regjeringen søke forlik om skatt, oljepengebruk og kommunestruktur med Ap, mener Virke-sjef Vibeke Madsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Norske bedrifter kan ikke få kastet om på rammevilkårene sine avhengig av skiftende politiske flertall. Vi er avhengige av langsiktige og stabile rammevilkår, særlig nå i en tid med behov for omstilling, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, til Dagbladet.

Madsen mener at regjeringens må sikre de store reformene et bredt flertall på Stortinget. Det betyr at regjeringen ikke må nøye seg med samarbeidspartiene Venstre og KrF, men sikre også sikre seg forlik med Ap.

- Skal disse reformene danne grunnlaget for utviklingen de neste 25 år, så må regjeringen og opposisjonen finne balansen seg imellom. Vi er avhengig av at disse reformene må stå seg, på tross av skiftende regjeringer og skiftende flertall på Stortinget, sier Madsen.

I morgen holder Virke sin årskonferanse. Her kommer Virke-sjefen til å utfordre regjeringen og Ap om å raska på og finne fram til forlik om store reformer og saker som er viktige for omstilling og oppgradering av næringslivet: Skatt, kommunereform og oljepengebruk.

Skattereform - Vi trenger et bredt skatteforlik som gir stabile rammevilkår på lang sikt. Politikerne trenger ikke være enige om nivået på satsene, men de må være enige om innretningen. Næringslivet er avhengige av politikere som gjør det de sier, og gir oss robuste rammebetingelser. Mange sier nå at de vil ha et forlik, og det tyder bra, men hvordan få det til? Jeg hørte nylig en Frp-politiker uttale at man er åpen for forlik, men bare hvis de andre partiene gjør som Frp vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer