Finansdebatten

- Erna og Siv må ta ansvar for en ekstraordinær budsjettsituasjon

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) refset regjeringen da han startet debatten om statsbudsjettet.

PÅ PLASS: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen på plass i Stortinget for å høre på debatten om statsbudsjettet.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ PLASS: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen på plass i Stortinget for å høre på debatten om statsbudsjettet.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det har vært en krevende og ekstraordinær budsjettbehandling. Det var til syvende og sist viljen til løsning som slo gjennom, sa leder av finanskomiteen Hans Olav Syversen (Kr) da han innledet til debatt om statsbudsjettet i formiddag.

- Krevende

- Hvorfor ble det så krevende? Det er ingen tvil om at enhver regjering som kommer til Stortinget med ultimative krav, velger seg et utfordrende utgangspunkt. Det er særlig vanskelig når ultimative krav gjelder saksfelt der fire partier på forhånd var enige om at vi skulle få til resultater sammen, ikke hver for oss, sa Syversen og la til:

Ansvaret for budsjettsituasjonen må derfor regjeringen bære.

Syversen henviste selvsagt til den berømte bilpakken, som Frp nektet å røre, og som består i budsjettavtalen Høyre, Frp, KrF og Venstre kom fram til lørdag kveld.

- Fra KrF stiller vi ikke med ultimatumer eller absolutter. Vårt mål har hele tida vært et budsjett som får ned klimagassutslippene. For det ikke-sosialistiske samarbeidet har vi hatt mer oppløftende dager enn de siste, sa Syversen.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum brukte enda sterkere ord om budsjettforhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer