Erna og Siv tar sommerferie med fire nye år i sikte

Ap stuper i juni-måling - Jonas-velgere hopper til Erna.

Oslo  20160624.
Statsminister Erna Solberg (t.h) og finansminister Siv Jensen kommenterer resultatet av folkeavstemmingen i Storbritannia fredag formiddag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20160624. Statsminister Erna Solberg (t.h) og finansminister Siv Jensen kommenterer resultatet av folkeavstemmingen i Storbritannia fredag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet gjør sin dårligste måling siden stortingsvalget i september 2013 på junimålingen som Ipsos har gjort for Dagbladet.

Juni-tallet på 30,7 prosent er et fall 4,1 prosentpoeng siden mai, og analysen av stemmevandringen viser at storparten tilhengere som har falt fra Ap og Jonas Gahr Støre den siste måneden, har gått rett over til Erna Solberg og Høyre, som øker fra 22,6 til 25,3 prosent.

Og regjeringspartner Frp øker også kraftig fra 12,6 til 16,2 prosent.

Trenger bare et støtteparti

Hvis dette blir valgresultatet i september 2017, vil dagens regjering bare trenger støtte fra enten Venstre eller Kristelig Folkeparti for å fortsette fire år til.

Høyre og Frp ville fått 77 av Stortingets 169 representanter hvis junimålingen fra Ipsos, som er utført etter asyldebatten i Stortinget.

- Det må være bekymringfullt for oppsosisjonen at de ikke er mer på offensiven, bare ett år før stortingsvalget. Arbeiderpartiet framstår ikke som noe entydig prosjekt, som bærer bud om den store, nye politiske løsingen, sier valgforsker og Toril Aalberg ved NTNU til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer