Oslo  20160624.
Statsminister Erna Solberg (t.h) og finansminister Siv Jensen kommenterer resultatet av folkeavstemmingen i Storbritannia fredag formiddag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20160624. Statsminister Erna Solberg (t.h) og finansminister Siv Jensen kommenterer resultatet av folkeavstemmingen i Storbritannia fredag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Erna og Siv tar sommerferie med fire nye år i sikte

Ap stuper i juni-måling - Jonas-velgere hopper til Erna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet gjør sin dårligste måling siden stortingsvalget i september 2013 på junimålingen som Ipsos har gjort for Dagbladet.

Juni-tallet på 30,7 prosent er et fall 4,1 prosentpoeng siden mai, og analysen av stemmevandringen viser at storparten tilhengere som har falt fra Ap og Jonas Gahr Støre den siste måneden, har gått rett over til Erna Solberg og Høyre, som øker fra 22,6 til 25,3 prosent.

Og regjeringspartner Frp øker også kraftig fra 12,6 til 16,2 prosent.

Trenger bare et støtteparti

Hvis dette blir valgresultatet i september 2017, vil dagens regjering bare trenger støtte fra enten Venstre eller Kristelig Folkeparti for å fortsette fire år til.

<strong>JUNI-TALLENE:</strong> Her er alle tallene fra Ipsos-målingene til somemrferien. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET.
JUNI-TALLENE: Her er alle tallene fra Ipsos-målingene til somemrferien. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET. Vis mer

Høyre og Frp ville fått 77 av Stortingets 169 representanter hvis junimålingen fra Ipsos, som er utført etter asyldebatten i Stortinget.

- Det må være bekymringfullt for oppsosisjonen at de ikke er mer på offensiven, bare ett år før stortingsvalget. Arbeiderpartiet framstår ikke som noe entydig prosjekt, som bærer bud om den store, nye politiske løsingen, sier valgforsker og Toril Aalberg ved NTNU til Dagbladet.

Se hele Ipsos-målingen og flere kommentarer i Dagbladet mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer