Dommen over Ernas åtte år:

- Erna økte forskjellene med vilje

Forskjellene har økt under Erna Solbergs regjeringstid, og det er villet politikk. Det hevder LO-topp Wegard Harsvik i ny bok.

FRP SOM REGJERINGSPARTI: Etter valget i 2013 gikk Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen sammen i regjering. i boka «Arven etter Erna» anklager Wegard Harsvik Høyre for å legitimere et høyrepopulistisk parti. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
FRP SOM REGJERINGSPARTI: Etter valget i 2013 gikk Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen sammen i regjering. i boka «Arven etter Erna» anklager Wegard Harsvik Høyre for å legitimere et høyrepopulistisk parti. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I boka «Arven etter Erna» feller han en nådeløs dom etter snart åtte år med Høyre og Erna Solberg i regjering: Her er noen av påstandene:

*De rikeste har fått mer makt og penger, mens det er kuttet milliarder i ytelser og tjenester til vanlige folk.

*Kutt i formuesskatten har ikke bidratt til jobbskaping, bare gjort de rikeste rikere.

*Økte forskjeller er bevisst politikk fordi Høyre som andre høyrepartier ivaretar arbeidsgivernes og de bedrestiltes interesser.

*For å beholde makt har Høyre legitimert og normalisert et høyrepopulistisk parti som de tidligere ikke ville samarbeide med.

- Arven etter Erna er et Norge med større forskjeller, der makt og ressurser er flyttet til de som har mest fra før, og der det er åpnet for privatisering av viktige, sentrale velferdstjenester, sier Harsvik til Dagbladet.

- Høyre og høyresiden har hatt ambisjoner om å forandre Norge, og har på mange måter har greid det. På noen områder har man greid å gjøre varige og strukturelle endringer, som blir vanskelig å gjøre noe med. Det man har solgt, er solgt. Det har også vært et selvstendig poeng, som Linda Hofstad Helleland sa, at man skulle klemme så mye tannkrem ut av tuben at det ikke bare var for et nytt flertall å gjøre om på det igjen, sier Harsvik, som er leder for samfunnskontakt og strategi i LO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer