Erna om Afghanistan
- Helt forferdelig

Erna Solberg reagerer sterkt på de dramatiske bildene fra Afghanistans hovedstad Kabul. Hun lover samtidig å gjøre alt for å få nordmenn i sikkerhet.

RØMMER: Statsminister Erna Solberg (H) kommenterer de dramatiske bildene fra flyplassen i Kabul, hvor flere tusen mennesker prøver å forlate landet. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Video: Twitter, Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg reagerer med forferdelse på bildene fra Afghanistans hovedstad Kabul.

- Vondt å se

Dagbladet møter henne etter hennes foredrag under Arendalsuka i dag. Hun reagerer sterkt når hun får se bilder av afghanere som klatrer på og klamrer seg fast til fly på flyplassen i den afghanske hovedstaden.

- Det er helt forferdelig, sier en preget statsminister.

- Dette skjedde så raskt at mange av de evakueringsplanene som var lagt har falt litt sammen.

Taliban inntok i går presidentpalasset i Kabul etter at vestlige styrker har trukket seg ut, og statsministeren flyktet fra landet. Solberg forteller at bildene fra landet går hardt inn på henne.

- Det er veldig alvorlige bilder. Det er vondt å se, sier Solberg.

- Krevende operasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide fortalte i går at de er i ferd med å evakuere de ansatte på den norske ambassaden i Kabul.

- Overtakelsen av Kabul har skjedd mye raskere enn våre evakueringsplaner har vært forberedt på. Jeg tror vi alle ble forbauset over hvor raskt regjeringen i Afghanistan ga opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer