Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna om asyl-innstramminger og samarbeid med V og KrF: - Antar ikke at vi har «blankofullmakt»

Statsminister Erna Solberg utelukker ikke at det kan oppstå uenighet med samarbeidspartiene KrF og Venstre om regjeringens varslede asyl-innstramminger.

 FORVENTER INGEN «BLANKOFULLMAKT»: Oslo 20160125 Statsminister Erna Solberg sa under DBTVs spesialsending om flyktningkrisa at hun ikke forventer noen «blankofullmakt» i samtaler med samarbeidspartiene Venstre og KrF om det regjeringen mener er «nødvendige innstramminger» i asylpolitikken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORVENTER INGEN «BLANKOFULLMAKT»: Oslo 20160125 Statsminister Erna Solberg sa under DBTVs spesialsending om flyktningkrisa at hun ikke forventer noen «blankofullmakt» i samtaler med samarbeidspartiene Venstre og KrF om det regjeringen mener er «nødvendige innstramminger» i asylpolitikken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen forventer ikke å få noen «blankofullmakt» av sine samarbeidspartier når rejgeringen rundt påsketider skal fremme «nødvendige innstramminger» i asylpolitikken, som innvandrings- integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) varslet tirsdag morgen.

- Lytter til hva vi kan få flertall for På spørsmål om disse forslagene til innstramminger kan gå lenger enn det Venstre og KrF vil stå inne for, svarte Solberg følgende, under DBTVs spesialsending som markerer at det er fem år siden Den arabiske våren og den syriske brogerkrigen brøt ut.

- Vi skal gjøre vurdering av alle forslagene nå, og så vil vi komme med det vi mener er riktig fra regjeringens side. Men så lytter vi til hva vi kan få flertall for, og så skal vi være i tråd med asylforliket.

- Men jeg antar ikke at vi har blankofullmakt fra de partiene på alt vi foreslår, nei, for det skal være reell behandling i Stortinget, sa Solberg.

- «Viktige» for Norge. Tidligere i sendinga var hun nøye på å si at forslagene Sylvi Listhaug og regjeringen vil fremme rundt påsketider, er «viktige» for Norge.

- Det vi kommer til å legge fram er forslagene som er viktigst for Norge, så vil det være en behandling i Stortinget etter hvert. Og det er sånn at vi bygger på det forliket (asylforliket inngått av partiene på Stortinget, journ. anm.), og andre land. Og et viktig prinsipp som står i det forliket er at vi ikke skal være mer liberal eller nødvendigvis strengere enn landene rundt oss er, sa Solberg.

Solberg var også klar på at hun og regjeringen har et klart og tydelig mandat til å gjøre innstramminger i asylpolitikken.

- Og noen temaer som vi la fram til høringsrunden var temaer som ikke var berørt i asylforliket i det hele tatt. Vi har ikke tatt noen konklusjoner om hvilke forslag og på hvilken måte, bortsett fra at vi har et klart mandat fra alle disse partiene om at vi skal stramme til i asylpolitikken framover.

Møtes i Nydalen Regjeringen og deres samarbeidspartier møtes i dag i Nydalen i Oslo for samarbeidssamtaler, og Solberg dro direkte fra DBTV-studio til møtet.

- Nå skal vi diskutere arbeidet framover, budsjett, den økonomiske situasjonen og alle de andre tingene som er viktig i Norge ved siden fra asylspørsmålet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!