Erna om Brann-krisen:
- Vondt

Nachspielskandalen i Brann har ridd Bergen som en mare. Statsminister Erna Solberg forteller til Dagbladet at saken går inn på henne.

HJERTE I BRANN: Statsminister Erna Solberg er en svoren Brann-supporter. Hun forteller at det er vondt å se krisen klubben i hennes hjerte står i. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
HJERTE I BRANN: Statsminister Erna Solberg er en svoren Brann-supporter. Hun forteller at det er vondt å se krisen klubben i hennes hjerte står i. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NORHEIMSUND (Dagbladet): - Jeg tror vi alle synes det som har skjedd i Brann er veldig leit, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

- Må rydde opp

Etter at det først ble kjent at en rekke Brann-spillere hadde vært på byen og siden holdt nachspiel på Brann stadion, har skandalen bare ballet på seg. Stadig nye detaljer har lekket ut.

valgomat logo

Hvilket parti passer for deg?

Start testen

Klubben har nå gått ut med at tolv spillere og sju kvinner deltok på nachspielet der det ble drukket alkohol. Politiet etterforsker nå en mulig overgrepssak i forbindelse med festingen. Det er også kommet fram at de har festet på hjemmearenaen ved tidligere anledninger. Dagbladet har dessuten fått opplyst at minst en av spillerne skal ha inntatt kokain.

Til Dagbladet kommenterer nå statsminister Erna Solberg saken for første gang

- Jeg skjønner at dette er vanskelig for alle involverte. Men nå må klubben rydde opp. De må ta vare på alle involverte og gjøre det på en skikkelig måte, sier Solberg.

- Alle i Bergen forventer at klubben rydder opp, fortsetter hun.

- Vondt

Erna Solberg kunne under valgkampturneen torsdag fortelle at hun egentlig ikke er bergenser, men stril. Da Høyre-bussen passerte Arna utenfor Bergen pekte hun ut kirken hun ble døpt i for pressen. Hun bodde sine tre første leveår i bydelen som den gang ikke var en del av Bergen.

PÅ HJEMMEBANE: Erna Solberg har med seg pressen på slep gjennom hjemfylket. Mens Dagbladet intervjuet henne på bussen mellom Bergen og Norheimsund, avbrøt hun intervjuet for å guide journalistene om lokale serverdigheter. Foro: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
PÅ HJEMMEBANE: Erna Solberg har med seg pressen på slep gjennom hjemfylket. Mens Dagbladet intervjuet henne på bussen mellom Bergen og Norheimsund, avbrøt hun intervjuet for å guide journalistene om lokale serverdigheter. Foro: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

Men Solberg er uansett Brann-supporter på sin hals. Det er godt kjent at hun er svært engasjert i hvordan rødtrøyene gjør det, og benytter sjansen til å se dem hjemme på Stadion så snart sjansen byr seg.

- Hvordan kjennes det å se på dette som trofast Brann-supporter?

- Dette er ikke noe godt å se på. Det hadde det ikke vært uansett hvilken sportsklubb som var rammet av dette. Men for meg er det vondt at det er Brann som er rammet av det, og at klubben står i denne utfordringen nå.

Peker på styret

Onsdag ba Brann-trener Eirik Horneland de tolv spillerne om å stå fram med navn. Keeper Håkon Opdal gjentok oppfordringen torsdag.

- Hva synes du, bør spillerne stå fram?

- Jeg tenker at jeg ikke sitter godt nok inne i det til å gi gode råd i denne saken. Jeg synes det er styret som skal gjøre dette. Så tenker jeg at hver må gjøre opp sin egen vurdering av dette. De som er nærmest får ta det ansvaret.

Helt til slutt minner også statsministeren om det det egentlig skal handle om for klubben som i gode tider ynder å kalle seg Bergens stolthet.

- De må spille bedre fotball og vinne framover, sier Solberg om klubben i sitt hjerte som for tiden er å finne aller nederst på Eliteserie-tabellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer