Erna om den nye justisministeren: - Han skal gjøre Norge tryggere

PR-topp Tor Mikkel Wara er Norges femte justisminister på fem år. Erna Solberg kommer ikke til å gjennomgå Waras kundelister fra tida i First House.

ERNAS NYE JERNMANN: Tor Mikkel Wara, som en gang var for fri innvandring til Norge, skal nå styre blant annet innvandringsfeltet i sin nye jobb som justis- og beredskapsminister. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ERNAS NYE JERNMANN: Tor Mikkel Wara, som en gang var for fri innvandring til Norge, skal nå styre blant annet innvandringsfeltet i sin nye jobb som justis- og beredskapsminister. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Slik Dagbladet erfarte tidligere i dag, ble Tor Mikkel Wara utnevnt til ny justis- og beredskapsminister i ettermiddag.

Wara kommer fra jobben som PR-topp i First House og blir med dette Norges femte justisminister på like mange år.

Statsminister Erna Solberg bekreftet utnevnelsen av Sylvi Listhaugs permanente erstatter klokka 16 i ettermiddag.

- Det at man har jobbet i andre jobber og hatt kunder som har krav på konfidensialitet, det kan ikke vi som regjering endre, sier Solberg på spørsmål om Waras fortid i First House.

Hun sier hun ikke kommer til å gjennomgå den nye justisministerens kundelister fra First House, men sier hun har blitt betrygget om at First House vil samarbeide.

- Det er et forhold First House må svare på. Vi kan ikke oppheve klausuler mellom private selskaper. Hovedbildet er at jeg har fått betryggende svar på at det i liten grad er kryssende forhold. Det er en statsråds plikt å selv være klar over alle habilitetsvurderinger, legger statsministeren til.

Fri innvandring

53 år gamle Tor Mikkel Wara er utdannet økonom. Han jobbet som rådgiver for Carl I. Hagen allerede som 21-åring og ledet FpU i årene 1987-90.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer