Bill Clinton i Oslo

Erna om den nye Trump-virkeligheten: - Verden er snudd opp ned

- Clinton og Obama deltok i FN og bidro til å bygge allianser. Det gjør ikke Trump, sier statsministeren til Dagbladet.

ALLE STATSMINISTERENS PRESIDENTER: Erna Solberg avbildet f.v. sammen med USAs tidligere president Bill Clinton i dag, Donald Trump i januar i år, og Barack Obama i 2016. Foto: NTB Scanpix / AP
ALLE STATSMINISTERENS PRESIDENTER: Erna Solberg avbildet f.v. sammen med USAs tidligere president Bill Clinton i dag, Donald Trump i januar i år, og Barack Obama i 2016. Foto: NTB Scanpix / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) fikk i ettermiddag besøk av USAs tidligere president Bill Clinton, som er i Norge på et privat besøk.

Clinton har vært på forretningsreise i Europa, og tok selv initiativ til møtet med Solberg på kort varsel. Solberg takket ja, og inviterte ekspresidenten på middag i statsministerboligen.

Statsministeren ville ikke fortelle hva Clinton hadde å si om Trump, men fortalte pressen etter middagen at samtalen «bar litt preg av» at Clinton helst skulle ha sett at kona, Hillary Clinton, var president i dag.

Det er ikke veldig krevende å skulle tenke seg Erna Solberg og Bill Clinton har nettopp det til felles.

Langet ut mot USA

For Solberg har gjentatte ganger kritisert Donald Trumps handelspolitikk. Statsministeren langet blant annet ut mot USA da hun åpnet Høyres landsmøte for snart to uker siden.

- Angrepene på den frie handelen de siste ukene gir grunn til alvorlig bekymring, sa Solberg.

Hun kalte det paradoksalt at USA framstår som den største trusselen mot frihandel, mens «det kommunistiske Kina framstiller seg som en av de fremste forsvarerne», og la til at en global handelskrig og økende proteksjonisme er det siste verden trenger nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer