Erna om flyktningkrisa: - Det kommer til å bli krevende for Norge framover

Statsministeren sier det økte antallet flyktninger legger press på det norske mottakssystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Europeiske lederne står nå overfor enorme utfordringer med å gi en god mottakelse og fordeling av de mange flyktningene som er på vei gjennom Europa.

Så langt i år har 8336 personer søkt om asyl i Norge, og hele 2313 av dem søkte om asyl i august. Ikke siden krigen i Bosnia på 90-tallet har så mange søkt på én måned.

- Vi opplever nå i disse dager en enorm tilstrømning av asylsøkere til Europa, det rammer også Norge, sier statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse i dag. 

Ekstra millioner Statsministeren sier de har gitt en ekstraordinær bevilgning på fem millioner ekstra til politiet, for å registrere og identifisere det som kommer.

- Det høye tallet ikke unormalt i forhold til det vi ser i resten av Europa. Europa har fått doblet asylsøkerne i forhold til i fjor, og i fjor var også et høyt tall. Det skaper også et press på det norske asylsystemet. Det er et ganske krevende arbeid for utelendingsmyndighetene, sier Solberg.

Hun sier hun er veldig glad for kommuner og andre som kan stille til rette med overnattingsmuligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.