Erna om flyktningkrisa: - Jeg tar lederskap, og Norge har en lederrolle

Tallet på flyktninger og asylsøkere som får opphold og som norske lokalsamfunn må ta imot i år, kan komme opp i 15 000.

TAR LEDERSKAP Statsminister Erna Solberg slår fast at Norge tar lederskap for å få til en europeisk løsning på flyktningekrisa. Hun anslår at Norge kan få 15000 flyksninger å bosette i år. Her i innspurten i valgkampen i Oslo lørdag sammen med politisk rådgiver Hans Christian Kaurin Hansson Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAR LEDERSKAP Statsminister Erna Solberg slår fast at Norge tar lederskap for å få til en europeisk løsning på flyktningekrisa. Hun anslår at Norge kan få 15000 flyksninger å bosette i år. Her i innspurten i valgkampen i Oslo lørdag sammen med politisk rådgiver Hans Christian Kaurin Hansson Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg føler det nå er en stor varme i det norske folk overfor de syriske flyktningene. Men selv om hjertet er varmt, så vi må vi holde hodet litt kaldt, og forsøke å sortere dette. Vi må få et apparat til å fungere. Det er min jobb, sier Erna Solberg til Dagbladet.

I dag reiser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen til EU for å drøfte flyktningkrisa, den største siden den andre verdenskrig. Budskapet Anundsen har med seg, er at Norge vil bidra til en europeisk løsning. Senere i uka møter Solberg bundeskansler Angela Merkel i Berlin. Et åpenbart tema er penger.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer