LEDERSKAP: Norge har en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisa og støtten til Syria, sier statsminister Erna Solberg. Hun mener også at det norske folk forventer at Norge skal ha en tydelig rolle i internasjonalt arbeid. -  Nordmenn mener vi bør ta ansvar når kriser rammer utenfor våre grenser, sier Solberg. I morgen har hun en sentral rolle på giverlandskonferansen for Syria i London. Foto: NINA HANSEN
LEDERSKAP: Norge har en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisa og støtten til Syria, sier statsminister Erna Solberg. Hun mener også at det norske folk forventer at Norge skal ha en tydelig rolle i internasjonalt arbeid. - Nordmenn mener vi bør ta ansvar når kriser rammer utenfor våre grenser, sier Solberg. I morgen har hun en sentral rolle på giverlandskonferansen for Syria i London. Foto: NINA HANSENVis mer

Erna om flyktnin­gkrisa: - Veldig mange som kommer nå, er ikke personlig forfulgt

Statsminister Erna Solberg har en klar plan for Syria: Norge skal ta en internasjonal lederrolle i støtten til landet og være en langsiktig partner når Syria skal gjenoppbygges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I morgen er Norge sammen med Storbritannia, Tyskland, Kuwait og FN vertskap for en gigantisk pengeinnsamling for Syria og landene: Ifølge FN trengs 70 milliarder dette året for å hjelpe ofrene for den fem år lange borgerkrigen.

Når giverlandskonferansen åpner i London i morgen, vil Solberg annonsere et rekordhøyt norsk bidrag.

Tar lederrolle

Solberg mener Norge har tatt en lederrolle på flere områder i håndteringen av flyktningkrisa og i støtten til Syria. I dette intervjuet forklarer hun hvorfor.

Statsministeren understreker at en streng asylpolitikk ikke er en motsetning til Norges humanitære tradisjoner.

- Jeg opplever at det norske folk forventer at Norge skal ha en tydelig rolle i internasjonalt arbeid. Nordmenn mener vi bør ta ansvar når kriser rammer utenfor våre grenser. Det er en del av norsk kultur, kanskje en arv fra den kristenpietistiske kulturen, at vi har et ansvar som er større enn oss selv. Det er stor støtte i det norske folk til bistand, men samtidig at vi ikke bare deler ut penger, men er opptatt av at hjelpen fungerer og gir resultater, sier hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn