Erna om Ludvigsen-saken:
- Dette er en alvorlig sak

Svein Ludvigsen var en stjerne i Nord-Norge og i eget parti. Nå er han dømt til fem års fengsel.

ALVORLIG: Statsminister Erna SOlberg (H) mener det ikke er naturlig at hun kommenterer saken ytterligere, all den tid dommen mot Ludvigsen ikke er rettskraftig.
ALVORLIG: Statsminister Erna SOlberg (H) mener det ikke er naturlig at hun kommenterer saken ytterligere, all den tid dommen mot Ludvigsen ikke er rettskraftig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han var Kongens mann i Nord-Norge, har vært Høyres nestleder, mangeårig stortingsrepresentant, og en av de mest profilerte fiskeriministerene landet har hatt.

Nå er Svein Ludvigsen dømt til fem års fengsel.

Nord-Troms tingrett mener å ha funnet det bevist at 72-åringen har utnyttet og forledet ressurssvake personer i en sårbar situasjon til seksuell omgang.

Statsminister Erna Solberg (H) var kommunalminister i Kjell Bondeviks andre regjering samtidig som Ludvigsen var fiskeriminister.

- Dette er en alvorlig sak. Men det er ikke naturlig å kommentere dommen nå siden den ikke er rettskraftig, sier hun i en sms til Dagbladet, via statssekretær Rune Alstadsæther ved SMK.

Hun har tidligere også vært forsiktig med å kommentere saken - og vist til at det er opp til domstolene å vurdere hva som har skjedd:

- Jeg kjenner Svein som en god kollega og en hyggelig fyr. Dette er en side av Svein som jeg ikke kjenner til. Det er domstolen som skal stilling til skyldspørsmålet. Det er en alvorlig sak, sier Solberg, sa hun i forbindelse med et pressetreff da tiltalen var klar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer