Erna om Rygge-nedleggelse:- Vi lar oss ikke presse av Ryanair

- Ikke flyseteavgift som avgjør, sier statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ingen norske lufthavner blir nedlagt på grunn av en avgift på flyreiser. I dette konkrete tilfellet dreier det seg om at Ryanair ikke ønsker å benytte seg av lufthavnen på Rygge, angivelig på grunn av den nye avgiften — en avgift som for øvrig ikke ser ut til å hindre Ryanair i å fly til andre flyplasser i Norge, skriver statsminister Erna Solberg (H) i en kommentar på sin Facebook-side.

Styret for flyplassen vedtok i kveld å legge ned flyplassen fra 1. november.

- Press for å unngå skatt Begrunnelsen styret viser til er den omstridte flyavgiften som blir innført fra 1. juni.

- Det er beklagelig at den aktuelle lufthavnen synes å være såpass avhengig av én enkeltaktør, som ved gjentatte anledninger har vist seg å utøve press mot myndigheter, politikk og forvaltning rundt omkring i Europa for å slippe unna skatter og avgifter.

- Grønt skifte - Denne regjeringen lar seg ikke presse av Ryanair når det gjelder en avgift den norske nasjonalforsamlingen har vedtatt, og som i prinsippet går på det grønne skiftet, skriver Solberg på sin Facebook-side.

Rygge er forberedt på å miste mange flygninger dersom Stortinget som ventet innfører en flypassasjeravgift fra 1. juni.
— Vi mister to tredjedeler av volumet vårt og vil gå med mer enn 100 millioner i tap, med det volumet som flyselskapene antyder med flyseteavgiften, sier Pål Tandberg, administrerende direktør for Moss Lufthavn Rygge, til NRK.

Også Orkla, som eier 40 prosent av Rygge sivile lufthavn, beklager avviklingen.

— Vi har forsøkt siden årsskiftet å jobbe på en systematisk måte for å få regjeringen til å endre sin beslutning. Vi har ikke blitt lyttet til, sier konserndirektør for kommunikasjon, Håkon Mageli, til NTB.