Erna om Vy: – Vi venner oss nok til det

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke kritisere NSB for å ville bruke flere hundre millioner kroner på å bytte navn til Vy.

«Vy»: Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke kritisere NSB for navneendringen til «Vy». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
«Vy»: Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke kritisere NSB for navneendringen til «Vy». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg respekterer at NSBs styre mener det har vært viktig å finne en felles profil for aktiviteten, som nå er delt i ulike profiler, sa Solberg på en pressekonferanse onsdag i forkant av Høyres landsmøte i helgen.

Der fikk hun spørsmål om hva hun mener om navnebyttet, som allerede har møtt massiv kritikk og latterliggjøring. Både Rødt og Ap fremmet onsdag forslag i Stortinget om å be samferdselsministeren stanse navneendringen, som kan koste opp mot 280 millioner kroner.

- Jeg har ikke tatt stilling til verken navn eller annet, svarte Solberg og pekte på at det er opp til styret og ledelsen i et selskap å bestemme hvordan de vil profilere seg.

- Det er lettvint å komme med populistiske standpunkter på dette. Vi som eier må ha respekt for at NSB har et profesjonelt styre som gjør sine valg. Vi venner oss nok til navnet, sier Solberg – som selv synes det er litt «fancy».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer