Erna oppsøkte Kongos president under Mandela-seremonien

Statsministeren har ikke forståelse for tiltalen.

TILTALT: Joshua French, her avbildet i fangegården til N`Dolo fengselet, er nå tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
TILTALT: Joshua French, her avbildet i fangegården til N`Dolo fengselet, er nå tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) oppsøkte Kongos president Joseph Kabila under minneseremonien for Nelson Mandela i dag.

- For meg var det naturlig å oppsøke Kongos president siden han var på samme sted. Vi har lenge hatt et ønske om å ha kontakt med myndighetene i Kongo, og derfor var det naturlig for meg å understreke vårt ønske om å få ham hjem til Norge. Nå må vi får French hjem, sier Solberg til Dagbladet.

Årsaken er den prekære situasjonen rundt Joshua French. Det ble seint i går kveld kjent at French har blitt tiltalt for drap etter at kameraten Tjostolv Moland ble funnet død på cella. Nordmennene er dømt for drapet på sjåføren Abedi Kasongo i 2009.

Solberg forteller at Kabila raskt skjønte hvorfor hun henvendte seg til ham.

- Han husket nok også på møtet med Jens Stoltenberg i FNs generalforsamling, og gjentok forpliktelsen han kom med om at det er viktig at myndighetene i de to landene setter seg ned og finner en løsning.

Statsministeren opplyser at hun lette bevisst etter Kabila, og sier at møtet ikke var tilfeldig.

- Det var viktig for oss at de skjønner at vi fortsatt vil ha en løsning, og understeke behovet for dette. Det er også andre land, som Storbritannia, som gjerne vil ha en løsning, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer