KREVENDE ÅR: Terrorangrepene i Paris og drapet på et norsk gissel har vært de tøffeste sakene for Erna Solberg i 2015. Det mest gledelige er nordmenns engasjement for å hjelpe flyktninger. I går oppsummerte statsministeren året på en pressekonfernse i regjeringens representasjonsbolig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KREVENDE ÅR: Terrorangrepene i Paris og drapet på et norsk gissel har vært de tøffeste sakene for Erna Solberg i 2015. Det mest gledelige er nordmenns engasjement for å hjelpe flyktninger. I går oppsummerte statsministeren året på en pressekonfernse i regjeringens representasjonsbolig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Erna oppsummerer 2015: Årets tøffeste jobb

Statsministeens vanskeligste oppgave dette året var å fortelle familien til Ole Johan Grimsgaard-Ofstad om at han var drept av IS-terrorister i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Når Dagbladet ber statsminister Erna Solberg rangere de tyngste og mest krevende sakene i året som er på hell, svarer hun terrorangrepene i Paris og IS-terroristenes likvidering av en norsk borger.

- Gisselsaken, som henger sammen med terror, har vært en anstrengende sak. Et norsk gissel ble, etter all sannsynlighet, drept. Det var utenriksminister Børge Brende som hadde mest kontakt med familien. Men også jeg har vært i kontakt med dem to ganger, og snakket med dem den dagen vi fikk opplysningene om at han etter all sannsynlighet var drept.

- Det å snakke med familien og oppleve sorgen, var tøft. Du hører hvor vondt de har det. Det har jo vært en pine for familien å vite om fangenskapet over lang tid, sier Solberg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn