Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna på kjendis-middag for likestilling

Møter Bono, Oprah Winfrey og Facebook-sjef.

BORDSETTINGEN: I morgen skal statsminister Erna Solberg diskutere likestilling med Facebook-sjef Sheryl Sandman, Melinda Gates, Freida Pinto, Oprah Winfrey, Bono og Steve Martin. Her er statsministeren og utenriksminister Børge Brende på et møte med norsk presse i Davos i dag. Foto: Scanpix og UD
BORDSETTINGEN: I morgen skal statsminister Erna Solberg diskutere likestilling med Facebook-sjef Sheryl Sandman, Melinda Gates, Freida Pinto, Oprah Winfrey, Bono og Steve Martin. Her er statsministeren og utenriksminister Børge Brende på et møte med norsk presse i Davos i dag. Foto: Scanpix og UD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg er i Davos for å møte statsledere og næringslivstopper. Men i morgen blir det også plass til glamour. Da er det planlagt «jentemiddag» i den forstand at formålet med middagen er å diskutere global likestilling. Solberg kaller det en «kjendismiddag». Rundt bordet til statsministeren vil disse sitte:

Bono: artist
Oprah Winfrey: TV-stjerne
Melinda Gates: Kona til Microsoft-gründeren Bill Gates og grunnlegger av Melinda og Bill Gates Foundation.
Sheryl Sandberg: Facebook-toppsjef
Chris Martin: Coldplay-vokalist
Freida Pinto: Hollywood-filmstjerne

Det er statsministerens arbeid med de såkalte bærekraftsmålene til FN som har skaffet henne en plass rundt det eksklusive bordet. I morgen skal FNs generalsekretær Ban Ki Moon lansere pådrivergruppa som skal sørge for at målene nås i 2030. Solberg er en av to ledere.

- Det er en middag for å sørge for hvordan bærekraftsmålene nås for jenter. Det er en kjendismiddag, men det er viktig å sørge for at andre enn politikere, nemlig de som kan påvirke bredere, også er med, sier Solberg.

Bono leder Hun er også glad for at en IT-topp som Sandberg er med, for hun kan sørge for at andre kvinner blir løftet, både innenfor og utenfor Facebook. Det er Bono som skal styre diskusjonen.

De tidligere tusenårsmålene handlet spesielt om fattige land og hva rike land kunne gjøre for å bidra til utvikling. De nye bærekraftmålene er annerledes ved at de er retningsgivende for utvikling av nasjonal politikk i alle FNs medlemsstater. Solberg var også med i forrige runde.

- Dette er litt annerledes for da var vi på slutten av en prosess. Nå er vi i begynnelsen, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media