Partiledermåling

Erna på topp - Jonas på bunn

Erna Solberg er landets beste partileder, fulgt av Trygve Slagsvold Vedum og Bjørnar Moxnes. Bare Une Bastholm havner bak Jonas Gahr Støre.

BEST I TEST: Statsminister Erna Solberg gjør en god jobb som Høyre-leder, ifølge 66 prosent av velgerne. i alt 91 prosent av velgerne mener hun gjør en god eller middels god jobb. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
BEST I TEST: Statsminister Erna Solberg gjør en god jobb som Høyre-leder, ifølge 66 prosent av velgerne. i alt 91 prosent av velgerne mener hun gjør en god eller middels god jobb. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik er velgernes rangering av partiledernes jobb for sine partier. Ipsos har for Dagbladet spurt velgerne om de synes partilederne gjør en god, middels eller dårlig jobb for sitt parti. Målingen er tatt opp denne uka.

- Det generelle inntrykket er at Erna Solberg står veldig sterkt, og har høy oppslutning både som statsminister og partileder. Flertallet av befolkningen støtter den jobben hun gjør. Hun har selvfølgelig mest støtte fra sine egne, men også betydelig støtte på tvers av partigrensene. Erna har fått en solid og dominerende posisjon i norsk politikk. sier valgforsker Johannes Bergh til Dagbladet.

- Inntrykket er det motsatte for Jonas Gahr Støre. Ap gjør det dårlig på målingene generelt, og partilederen har begrenset støtte i befolkningen. En tredel mener han gjør en dårlig jobb, sier Bergh.

- Ap-kollaps

-Trend- og opinionsundersøkelser viser at fellesskapsverdier, positivt syn på offentlig sektor og statlig eierskap vokser. Når Ap ikke klarer å kapitalisere på dette, er det kun Aps egen skyld, sier seniorrådgiver i Zynk, kommunikasjonsrådgiver og tidligere Ap-politiker Sigurd Grytten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer