Erna-rådgiver smittet

Nok en av statsminister Erna Solbergs nære rådgivere er smittet coronasmittet.

JOBBER TETT: Statsminister Erna Solberg jobber tett medPeder Weidemann Egseth som er politisk rådgiver på Statsministerens kontor. Han er nå den andre av statsministerens rådgivere som er coronasmittet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JOBBER TETT: Statsminister Erna Solberg jobber tett medPeder Weidemann Egseth som er politisk rådgiver på Statsministerens kontor. Han er nå den andre av statsministerens rådgivere som er coronasmittet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politisk rådgiver Peder Weidemann Egseth (H) ved statsministerens kontor er smittet av coronaviruset. Det bekrefter han selv på Facebook i dag.

- Torsdag ettermiddag merket jeg at formen ikke var tipp topp og dro hjem fra jobb. Siden har jeg hatt hjemmekontor. I går ringte smittevernkontoret og fortalte at jeg hadde testet positivt. Nå blir det derfor full isolasjon og pappaperm på samme tid, skriver statssekretæren på Facebook, ifølge TV2 som først meldte om saken.

Andre syke på SMK

Tidligere i uka fikk også statssekretær ved Statsministerens kontor Rune Alstadsæter påvist coronavirus. Også Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen er smittet.

Likevel vil verken statsministeren eller andre på Statsministerens kontor bli satt i karantene, ifølge kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse.

- Statsministeren Erna Solberg har ikke hatt nærkontakt med de smittede slik det er definert i gjeldende regler og retningslinjer. Hun er derfor ikke testet og er heller ikke i karantene, sier kommunikasjonssjefen.

Hun sier videre at alle møtene i regjeringsapparatet avvikles under strenge smitteverntiltak, med blant annet minimum to meters avstand mellom personene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer