Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna-rådgiver smittet

Nok en av statsminister Erna Solbergs nære rådgivere er smittet coronasmittet.

JOBBER TETT: Statsminister Erna Solberg jobber tett medPeder Weidemann Egseth som er politisk rådgiver på Statsministerens kontor. Han er nå den andre av statsministerens rådgivere som er coronasmittet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JOBBER TETT: Statsminister Erna Solberg jobber tett medPeder Weidemann Egseth som er politisk rådgiver på Statsministerens kontor. Han er nå den andre av statsministerens rådgivere som er coronasmittet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Politisk rådgiver Peder Weidemann Egseth (H) ved statsministerens kontor er smittet av coronaviruset. Det bekrefter han selv på Facebook i dag.

SØNDAG 22. MARS: 169 på sykehus, og Solberg-rårdgiver smittet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Torsdag ettermiddag merket jeg at formen ikke var tipp topp og dro hjem fra jobb. Siden har jeg hatt hjemmekontor. I går ringte smittevernkontoret og fortalte at jeg hadde testet positivt. Nå blir det derfor full isolasjon og pappaperm på samme tid, skriver statssekretæren på Facebook, ifølge TV2 som først meldte om saken.

Andre syke på SMK

Tidligere i uka fikk også statssekretær ved Statsministerens kontor Rune Alstadsæter påvist coronavirus. Også Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen er smittet.

Likevel vil verken statsministeren eller andre på Statsministerens kontor bli satt i karantene, ifølge kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse.

- Statsministeren Erna Solberg har ikke hatt nærkontakt med de smittede slik det er definert i gjeldende regler og retningslinjer. Hun er derfor ikke testet og er heller ikke i karantene, sier kommunikasjonssjefen.

Hun sier videre at alle møtene i regjeringsapparatet avvikles under strenge smitteverntiltak, med blant annet minimum to meters avstand mellom personene.

- Nærkontakt er definert i forskrift av søndag 15. mars 2020 og i Folkehelseinstituttets retningslinjer. Statsministerens kontor følger disse reglene, sier hun.

- Imponert

Egseth sier til Dagbladet at han er imponert av det han har opplevd i møte med helseapparatet.

- Torsdag ettermiddag merket jeg at jeg ikke var i form. Jeg dro hjem og kontaktet helsetelefonen til Oslo kommune. Jeg ventet bare 15 minutter. Fredag morgen ble jeg ringt opp, og fikk time for testing samme ettermiddag. Lørdag kveld klokka 21.50, lenge etter vanlig stengetid, fikk jeg en telefon med beskjed om positiv test. I dag ble jeg oppringt av smittevernkontoret som går gjennom smittesporing. Det er bare å ta av seg lua, sier han.

Var på Civita-øl

Foreløpig vet ikke Egseth hvor han ble smittet, men også han var tilstede Civita-arrangementet der flere andre som har testet positivt var.

- Men det er så pass lenge siden at det er rart om det er da jeg ble smittet, mener SMK-rådgiveren.

- Jeg har noen symptomer. Det er bare å ta tida til hjelp, sier han på spørsmål om hvordan formen er nå.

Hele Norges coronakart