Erna-rådgiver ut mot Ap-topp: - En surmaga viktigper

- Jeg trodde han tålte noen trønderske kraftuttrykk, sier Peder Egseth om disputten med Tore O. Sandvik.

HØYRE-TOPP: Peder Egseth er en av Erna Solbergs nærmeste rådgivere og medlem av Trondheim Høyre. På Facebook kaller han Tore O. Sandvik for en surmaga viktig-Per. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HØYRE-TOPP: Peder Egseth er en av Erna Solbergs nærmeste rådgivere og medlem av Trondheim Høyre. På Facebook kaller han Tore O. Sandvik for en surmaga viktig-Per. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

På Facebook går Peder Egseth, politisk rådgiver ved Statsministerens kontor, til angrep på Tore O. Sandvik (Ap), fylkesordfører i Trøndelag.

- Folk må stemme hvilket parti de vil, men husk at dere får en ganske surmaga viktigper av en fylkespolitiker hvis dere stemmer på Arbeiderpartiet og Tore O. Sandvik, skriver Egseth om Ap-toppen.

Peder Egseth er blant statsminister Erna Solbergs nærmeste rådgivere.

Tore O. Sandvik, en mektig figur i trøndelagspolitikken, er opprørt etter angrepet fra Egseth og lurer på om statsministeren ønsker en slik retorikk.

- Vi er jo dessverre blitt vant til dette debattnivået fra Høyre. Dette er Statsministerens politiske rådgiver. Jeg synes dere skal spørre statsministeren om dette er nivået hun ønsker for det politiske ordskiftet, sier Sandvik til Dagbladet.

- Min jobb er å stå opp for trønderne. Det vil jeg fortsette å gjøre. Adressa og Venstres leder har allerede avslørt at regjeringen planla å utsette NTNU Campus, men at dette ble endret etter at vi sa ifra. Jeg gjør jobben min for Trøndelag. Dessverre er høyrefolk fra Trøndelag mer opptatt av å forsvare regjeringen enn å reagere når vi blir forsøkt forbigått, fortsetter Sandvik.

Kakekamp

Diskusjonens kjerne er bevilgninger til elektrifisering av jernbanen i Trøndelag, som Høyre feiret med kake i 2013. Sandvik er ikke fornøyd med utviklingen i saken siden den gang, og mener at regjeringens bevilgning på 100 millioner er altfor lite.

Sandvik brukte Facebook på å kunngjøre at han skulle avstå fra kakespising til mer skjedde i saken, og ba regjeringen om å gjøre det samme.

- Er du en surmaga?

- Man kan bli surmaga av å spise veldig mye kake uten å faktisk gjennomføre noe politisk. Så kanskje jeg er blitt sur i magen av all kaka regjeringen presser på oss uten å faktisk gjennomføre noe politikk som gagner Trøndelag.

- Og viktigper, da?

- Jeg ønsker å være en viktig person for folk i Trøndelag, å gjennomføre god politikk på deres vegne. Mer viktigper enn dét, tror jeg ikke at jeg er.

- Trodde Tore tålte det

Peder Egseth forteller Dagbladet at han deltar i debatten om politikken i Trøndelag som et engasjert medlem av Trondheim Høyre.

- Jeg er trønder, medlem av Trondheim Høyre og deltar i den politiske debatten i hjembyen min. Og Trøndelag har som vanlig fått god uttelling med Høyre i regjering: Campus NTNU skal bygges, Ocean Space skal bygges, vi får flere togavganger nordover og sørover, og Meråkerbanen skal elektrifiseres.

- Ja, ja, ja - men er det er greit å kalle meningsmotstandere surmaga og viktigper?

- Jeg mente i aller høyeste grad ikke noe vondt med å kalle Tore en surmaga viktigper.

- Han lurer på om Erna støtter den slags ordbruk?

- Det ble skrevet med et glimt i øyet, og jeg trodde Tore tålte noen trønderske kraftuttrykk, men hvis det gikk innpå han, så er jeg selvfølgelig den første til å beklage, svarer Egseth.