Erna refser Sylvi: - Hun vet bedre

Sylvi Listhaugs hevder at strømprisene ikke er Putins feil. Det faller ikke i god jord hos hennes tidligere regjeringssjef.

SKILTE LAG: Sylvi Listhaug var Erna Solbergs statsråd i ulike poster fra 2013 til 2020. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SKILTE LAG: Sylvi Listhaug var Erna Solbergs statsråd i ulike poster fra 2013 til 2020. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandagens hastemøte om strømkrisa ble til tider en debatt om Vladimir Putins rolle i den.

Frp-leder Sylvi Listhaug ba de andre partiene slutte å skylde på Russlands krigføring for at prisene er så høye.

Listhaug viser til at prisene begynte å gå opp i fjor sommer, altså lenge før krigen i Ukraina startet.

Venstre-leder Guri Melby svarer at Listhaug løper Putins ærend.

- Gjennom å benekte Putins ansvar for de høye prisene, så mener jeg hun bidrar til et «blame-game». Den eneste som tjener på det, er Putin, sier Melby til Dagbladet.

Solberg: - Elementært

Også hennes tidligere regjeringssjef Erna Solberg kritiserer Listhaugs utspill.

- Er det noe vi burde vite om sikkerhetspolitikk, er det at russerne driver med hybridkrigføring. At gassprisene økte allerede i fjor sommer fordi Putin skrudde igjen kranen til Europa, er elementær sikkerhetspolitikk, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet.

Å ikke vektlegge Putins rolle er av flere partier blitt brukt som en del av argumentet for å stoppe utenlandseksporten av strøm. Listhaugs parti er blant dem som ikke vil ha de siste utenrikskablene som ble bygget til Storbritannia og Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer