SER FRAMOVER:. Statsminister Erna Solberg ser gjennom VR-briller en film om syriske flyktninger under møtet i Millennium Development Goals Advocacy Group i Davos, Sveits fredag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SER FRAMOVER:. Statsminister Erna Solberg ser gjennom VR-briller en film om syriske flyktninger under møtet i Millennium Development Goals Advocacy Group i Davos, Sveits fredag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Erna ser mot 2030

Erna Solberg har jobben med å passe på at verden når målene som ble satt i 2000. Nå krangler hun om målene vi skal sette oss for 2030.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

DAVOS (Dagbladet): Siden like etter at hun ble statsminister har Erna Solberg (H) sittet i den gruppa som følger med på om verden når de store målsettingene som FNs medlemsland satte seg i 2000, de såkalte tusenårsmålene. Tiden er i ferd med å renne ut, men alt i alt er status at målene i stor grad er nådd.

Nå vil hun være med på å følge opp de nye tusenårsmålene som skal vedtas til høsten. FN skal da sette mål på hva som bør oppnås innen 2030.- Hvorfor er det viktig å sette seg slike mål? Dette er jo gode hensikter som alle uansett er enige i.

- Når man rapporterer på dette så skaper det stolthet for det man oppnår. Det er litt «naming and shaming». Altså å hylle de som gjør det bra og peke ut de som ikke når målsettingene. De som gjør det bra får skryt og de som gjør det dårlig får kjeft, sier hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn