Erna sier nei til tredjemann

Den tredje flykapreren fra dramaet på Gardermoen for ni år siden kommer ikke til å få opphold i Norge. Kommunalminister Erna Solberg sier hun vil gjøre alt som står i hennes makt for å hindre at det skjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var TV2 som intervjuet den tredje av flykaprerne, Balool Moghadami, i går, der han ba på sine knær om å få komme til Norge.

- Vi ser nå virkningen av det hårreisende vedtaket UDI og direktør Trygve G. Nordby har gjort. Vi kan bare ikke gi nok en kaprer opphold. Det norske folk har blitt mer enn nok provosert allerede, sier nestleder i kommunalkomiteen, Per Sandberg (Frp).

Og kommunalminister Erna Solberg gir nå krystallklar beskjed om at hun ikke er interessert i å få flere flykaprere til Norge.

- Denne kapreren kan ikke regne med å få oppholdstillatelse. Vi kommer til å sørge for at det som ble gjort feil i UDIs saksbehandling sist, ikke skjer igjen, sier Erna Solberg.

Forskjell

Hun avfeier bestemt at Norge kan bli nødt til å gi Bahlool Moghadami opphold, i og med at de to andre har fått det allerede.

- Det vil være enkeltelementer som er forskjellige i disse sakene, og som gjør det umulig å argumentere for at de skal behandles likt. En av kaprerne som er her allerede, har jo blant annet kone og barn i Norge, sier kommunalministeren.

Etter det Dagbladet kjenner til er departementet i ytterste konsekvens villige til å benytte seg av instruksjonsmyndigheten. Det betyr at departementet kan gripe inn og bestemme at det er sikkerhetsmessige og utenrikspolitiske grunner til at kapreren ikke kan få være i Norge.

Rystet

Arbeiderpartiets flyktningpolitiske talskvinne, Signe Øye, frykter likevel at det kan bli et problem at to av kaprerne allerede er i Norge.

- Vi har her å gjøre med en av de verste kriminelle forbrytelsene som finnes, og ikke under noen omstendigheter kan nok en kaprer få komme hit. UDI kan ikke behandle en slik sak uten å ha direkte kontakt med politisk ledelse, sier Øye.

I UDI ville ingen i går kveld ha noen mening om saken.

VIL TIL NORGE: Den tredje av kaprerne fra dramaet på Gardermoen, Bahlool Moghadami, håper at også han skal få oppholdstillatelse i Norge.