VIL STYRE: Erna Solberg, SIv Jensen og Trine Skei Grande vil gjerne ha med seg Knut Arild Hareide inn i regjeringen for å styrke det borgerlige prosjektet. Men det satser også på å klare å beholde makta uten ham. Ved å styre godt og holde velgere og partiorganisasjoner fornøyde, tror de det er mulig å få flertall for Høyre, Frp og Venstre i 2021. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL STYRE: Erna Solberg, SIv Jensen og Trine Skei Grande vil gjerne ha med seg Knut Arild Hareide inn i regjeringen for å styrke det borgerlige prosjektet. Men det satser også på å klare å beholde makta uten ham. Ved å styre godt og holde velgere og partiorganisasjoner fornøyde, tror de det er mulig å få flertall for Høyre, Frp og Venstre i 2021. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Erna, Siv og Trine: - Kan klare oss uten Knut Arild

De vil gjerne ha med KrF i regjering. Men Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande tror velgerne kan gi dem rent flertall i 2021.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det viktigste argumentet er jo de politiske sakene. I valgkampen sa Knut Arild Hareide at han hadde fått til veldig mye i samarbeid med oss. Skrytelista han la fram på sin oppsummerende pressekonferanse, var saker de hadde fått til med oss. Så er det en del saker de mener de ikke har fått gevinst for. Det er jo et argument for å sitte i regjering, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) stemmer i:

- Vi får tilgang på talerstoler vi ellers ikke hadde fått. Mye av det vi bidrar med inn på kulturfeltet, blir veldig godt mottatt. Det var ikke noe vi fikk til med de påplussingene vi gjorde tidligere på kulturbudsjettene. Vi har nå et helt annet grep om feltet. Vi har vært i regjering i 150 dager, og i 50 av dem har jeg vært på reise i Norge. Det gir oss jo en mulighet til å synes der ute, sier Grande.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn