- Erna skaper usikkerhet for næringslivet

- Torpederer muligheten for et bredt skatteforlik, mener LO.

ANGRIPER: LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen mener regjeringen ødelegger mulighetene for et bredt skatteforlik med å komme med millardskattekutt i statsbudsjettet, før forslaget til nytt skattesystem er lagt fram og drøftet i Stortinget. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
ANGRIPER: LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen mener regjeringen ødelegger mulighetene for et bredt skatteforlik med å komme med millardskattekutt i statsbudsjettet, før forslaget til nytt skattesystem er lagt fram og drøftet i Stortinget. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) har bekrftet at det kommer skattekutt også i 2016-budsjettet.

Ifølge VG kutter regjeringen 1, 3 milliarder i formuesskatten, kutte selskapsskatten to prosentpoeng fra 27 prosent til 25 prosent, og redusere skatte på lønnsinntekt tilsvarende. Samtidig vil det bli innført en ny, progressiv toppskatt som skal dette inn provenytap.

Både Ap og LO reagerer sterkt på at regjeringen fortsetter å kutte i skattene før forslaget til nytt skattesystem er lagt fram.

Bruker opp handlingsrommet - Det torpederer grunnlaget for å få til et bredt, politisk forlik om et nytt skattesystem når man bruker handlingsrommet for skattelettelser på forhånd. Kutt i formuesskatten gir ingen investeringseffekt.

En rapport regjeringen selv bestilte fra analyseselskapet Menon, viste at kutt i selskapsskatten har åtte ganger så stor effekt på investeringer som kutt i formuesskatten. Menon-rapporten burde være spiker i kista for kutt i formuesskatten, sier LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen til Dagbladet.

Rent ideologisk motivert Han viser til at flere rapporter og økonomieksperter har konkludert med at kutt i formuesskatten ikke betyr økte investeringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.