BLÅ SKEPSIS: Rundt 45 prosent tror av rådmennene i landets kommuner tror kommuneøkonomien blir dårligere med en borgerlig regjering, viser en undersøkelse i regi av Kommunal Rapport. Høyre-leder Erna Solberg, her fra partiets landsmøte, har i lang tid vært den soleklare kandidaten til statsministerjobben dersom det blir en borgerlig regjering etter høstens valg. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLÅ SKEPSIS: Rundt 45 prosent tror av rådmennene i landets kommuner tror kommuneøkonomien blir dårligere med en borgerlig regjering, viser en undersøkelse i regi av Kommunal Rapport. Høyre-leder Erna Solberg, her fra partiets landsmøte, har i lang tid vært den soleklare kandidaten til statsministerjobben dersom det blir en borgerlig regjering etter høstens valg. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Erna-skepsis i kommunene

Rådmennene rundt om i landets kommuner ser ikke lyst på et mulig regjeringsskifte til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 45 prosent tror kommuneøkonomien i så fall blir dårligere, viser en undersøkelse.

Kommunal Rapport har bedt rådmennene i landets kommuner om å vurdere den økonomiske situasjonen i egen kommune.

I hver tredje kommune er økonomien dårlig, ifølge rådmennene. Tre av ti rådmenn gir karakteren en eller to av seks når de skal beskrive kommuneøkonomien.

Rådmennene er heller ikke begeistret for en mulig blå regjering etter stortingsvalget i september. Rundt 45 prosent tror kommuneøkonomien blir dårligere med en borgerlig regjering, mens to prosent tror den blir bedre.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer