Erna skremt av sosiale medier: - De flørter med ideene som inspirerte Breivik

Statsministeren ser en «oppblussing» særlig på sosiale medier.

PARALLELLE NETT-SAMFUNN: - På sosiale medier kan vi få en parallellsamfunn-tankegang, hvor folk bare hører på dem de er enige med allerede, sier Erna Solberg til Dagbladet.Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
PARALLELLE NETT-SAMFUNN: - På sosiale medier kan vi få en parallellsamfunn-tankegang, hvor folk bare hører på dem de er enige med allerede, sier Erna Solberg til Dagbladet.Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er både fint og veldig trist, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet rett etter at hun har lagt ned krans og holdt en tale under 22. juli-seremonien i regjeringskvartalet nå i formiddag.

- Det er viktig å minnes, og det er viktig å vise alle dem som nå går og har sorg hver eneste dag at også hele det norske samfunnet minnes, sier hun.

Med det siste halve årets terrorhandlinger i særlig Frankrike som bakteppe, forteller hun Dagbladet om sine egne refleksjoner omkring innvandring og den pågående diskusjonen om ekstrem islamisme.

- Tenker ikke sånn

- De første årene etter 22. juli hadde vi en mer dempet diskusjon om motsetninger i vårt samfunn, særlig knyttet til innvandring og innvandringsspørsmål, sier Solberg.

Hun konstaterer at dette har forandret seg.

- Jeg ser jo en oppblussing særlig på sosiale medier, av dem som flørter med noen av de samme ideene som Breivik flørtet med og som inspirerte ham.

- Skremmer det deg?

- Ja. Samtidig er det viktig at vi ikke lar oss overvelde av det, for det store, store flertall av nordmenn tenker ikke sånn, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.