Erna skremt av sosiale medier: - De flørter med ideene som inspirerte Breivik

Statsministeren ser en «oppblussing» særlig på sosiale medier.

PARALLELLE NETT-SAMFUNN: - På sosiale medier kan vi få en parallellsamfunn-tankegang, hvor folk bare hører på dem de er enige med allerede, sier Erna Solberg til Dagbladet.Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
PARALLELLE NETT-SAMFUNN: - På sosiale medier kan vi få en parallellsamfunn-tankegang, hvor folk bare hører på dem de er enige med allerede, sier Erna Solberg til Dagbladet.Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er både fint og veldig trist, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet rett etter at hun har lagt ned krans og holdt en tale under 22. juli-seremonien i regjeringskvartalet nå i formiddag.

- Det er viktig å minnes, og det er viktig å vise alle dem som nå går og har sorg hver eneste dag at også hele det norske samfunnet minnes, sier hun.

Med det siste halve årets terrorhandlinger i særlig Frankrike som bakteppe, forteller hun Dagbladet om sine egne refleksjoner omkring innvandring og den pågående diskusjonen om ekstrem islamisme.

- Tenker ikke sånn

- De første årene etter 22. juli hadde vi en mer dempet diskusjon om motsetninger i vårt samfunn, særlig knyttet til innvandring og innvandringsspørsmål, sier Solberg.

Hun konstaterer at dette har forandret seg.

- Jeg ser jo en oppblussing særlig på sosiale medier, av dem som flørter med noen av de samme ideene som Breivik flørtet med og som inspirerte ham.

- Skremmer det deg?

- Ja. Samtidig er det viktig at vi ikke lar oss overvelde av det, for det store, store flertall av nordmenn tenker ikke sånn, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer