ANGREP: LO-leder Roar Flåthen gikk til angrep på Høyre og Erna Solberg på LOs representantskapsmøte i dag. Flåthen mener Solberg skyr politisk debatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ANGREP: LO-leder Roar Flåthen gikk til angrep på Høyre og Erna Solberg på LOs representantskapsmøte i dag. Flåthen mener Solberg skyr politisk debatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

-Erna skygger unna debatt

Roar Flåthen mener Høyre har sluppet for billig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): LO-leder Roar Flåthen mener Erna Solberg skygger politisk debatt. Dermed får ikke velgerne vite hva blå politikk egentlig betyr, mener LO-lederen. Kan snu På LOs representantskapsmøte i går dro LO-leder Roar Flåthen i gang den lange valgkampen. Han mener slaget for de rødgrønne langfra er tapt, selv om situasjonen nå er usikker. Han tror vinden vil snu når velgerne forstår hva høyrepolitikk betyr.

Skummer fløten - Jeg synes Høyre har sluppet altfor lett unna politisk debatt. De skummer fløten på uro, og sitter rolig i båten. Men det som kommer lett, kan gå lett. Kampen om regjeringsmakt vil så framover. Og med mer politisk debatt vil velgerne få vite at Høyre og Frp vil gi opp mot 100 milliarder i skattelettelser. Hvor skal de hente de pengene? Det blir mindre til skole, barnehager og helse. Skatt er jo den viktigste finansieringskilden til velferdssystemet. Da kan vi ikke gi de 500 rikeste skattelette på tre millioner i gjennomsnitt, sier Flåthen til Dagbladet.

Mindre velferd I talen til representantskapet gjorde han klart at formuesskatten er en av de viktigste sakene som skiller blokkene.
- Erna skal ha for at hun har synliggjort formuesskatten. Men de har jo ikke noe godt svar på hvordan de skal hente inn provenyet. Jeg tror at når det går opp for folk at det blir mindre til velferd. Privatisering og konkurranseutsetting vil bety større muligheter for de som har mest til å kjøpe tjenester, og dermed økte forskjeller, sier Flåthen.

- Hva kan LO gjøre for å hindre borgerlig valgseier? - Vi har nå en medlemsdebatt, og skal ha debatt på kongressen. Vi vil se hva de politiske partiene mener om viktige spørsmål og vil bidra til å synliggjøre alternativene i politikken slik at velgerne ikke lar seg forføre inn i et politisk alternativ de ikke kjenner konsekvensene av. Nå snakker Høyre bare ullent og skygger unna debatt, mener Flåthen.

Millionstøtte LOs assisterende informasjonssjef Øyvind Hansen har tidligere sagt at LO kommer til å støtte Ap med minst det samme som i 2009. Da fikk Ap til sammen rundt 17 millioner kroner fra LO og de enkelte forbundene. Summen inkluderer også den faste fagligpolitiske støtten. Flåthen vil ikke kommentere nå, og viser til at LO-kongressen i mai skal ta stilling til dette.