Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg: - Asylsøkerne bør være takknemlige

Ingen grunn til frustrasjon i Sarpsborg, mener statsministeren.

DEMONSTRERTE: Mellom 50 og 60 asylsøkere gikk lørdag kveld i protesttog mot forholdene ved Kolstad Akuttmottak. Foto: Tobias Nordli / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix
DEMONSTRERTE: Mellom 50 og 60 asylsøkere gikk lørdag kveld i protesttog mot forholdene ved Kolstad Akuttmottak. Foto: Tobias Nordli / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg ber asylsøkerne være tålmodige etter at 50-60 asylsøkere demonstrerte mot det de mener er kritikkverdige forhold på et midlertidig mottak i Sarpsborg.

- Vi må regne med at det blir litt frustrasjon, men det er ikke grunn til det her. De må være litt tålmodige med et land som forsøker å hjelpe, sier Solberg til Aftenposten.

- De bør være takknemlige for at de får hjelp, for det jobber vi ganske intenst med, sier hun.

Også justisminister Anders Anundsen har reagert.

Asylsøkerne demonstrerte ifølge NRK mot at de har vært på akuttmottaket lenger enn det som var planlagt. De mener de får for lite mat og dårlig legehjelp, og klager på at de verken får lommepenger eller har internettilgang.

- Utakknemlig Demonstrasjonen provoserte Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, som mener de nevnte asylsøkerne på Kolstad akuttmottak utnytter den internasjonale flyktningkrisen og håner de mange millionene av menneskene som er på flukt i verden.

- I denne situasjonen velger altså noen av de aller heldigste, som er blitt innkvartert i Norge med mat, drikke, klær og tak over hodet på skattebetalernes regning, å protestere på maten og internetthastigheten på mottaket.

- Disse utakknemlige menneskene bør umiddelbart komme seg ut av landet og dermed frigjøre kapasitet for dem som trenger trygghet og beskyttelse, mener han.

Vanskelig situasjon Ann-Magrit Austenå, lederen for Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), sier det er uklokt av asylsøkerne å protestere, men understreker at de er i en vanskelig situasjon.

- Her blir de parkert, uten å vite hva som skjer videre. Da er det forståelig at folk blir frustrert, sier hun til Aftenposten.

- Det er viktig å få ut informasjon til asylsøkerne om hva som skjer, om den norske prosessen og hvorfor dette vil ta tid. Det er uklokt å klage på maten, men vi må forstå at dette kommer av en frustrasjon med hele situasjonen, sier Austenå.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling